:
Breaking News

Fontos bejelentés, sok napelemes háztartás fellélegezhet

Fontos bejelentés, sok napelemes háztartás fellélegezhet

Fontos bejelentést tett pénteken Lantos Csaba energiaügyi miniszter: marad az éves elszámolás minden, már meglévő beruházás esetében a háztartási méretű napelemes rendszereknél. Sőt azoknál is, akik igényüket mostanáig benyújtották.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter ezt a Facebookon jelentette be, miután találkozott Juhász Edittel, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökével. Aki szeptember 7. éjfélig, vagyis tegnappal bezárólag jelezte az elosztóhálózati társaság felé háztartási napelem telepítési igényét, és 2026. január 1-ig befejezi a beruházását. Így a már előkészületben lévő fejlesztések is az éves szaldó elszámolási rendszerben maradhatnak 10 éven át, ha a kivitelezés legkésőbb 2025 végéig lezárul. Az ezutáni beruházások már egységesen bruttó elszámolás alá kerülnek.

Megnéztük, milyen lesz a jövő minimalista és környezetbarát otthona

Az éves szaldó előnyösebb, mert minden más megoldásnál több megtakarításhoz, alacsonyabb villanyszámlához segíti a családokat , hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: Brüsszel azt várja ugyanakkor, hogy 2024. január elsejével változtassuk meg az elszámolási rendszert, vezessük be a bruttó elszámolást. Úgy döntött a kormány, hogy a kedvezőbb éves elszámolást alkalmazza a már üzemelők mellett azokra a háztartási kiserőművekre is, amelyek működtetői mostanáig jelezték fejlesztési igényüket. Utóbbiak esetében 2026. január elsejéig kell befejezni a beruházást.

The post Fontos bejelentés, sok napelemes háztartás fellélegezhet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés