:

Az ország, ahol bitcoinba menekülnek az infláció elől

Az ország, ahol bitcoinba menekülnek az infláció elől

A 60 százalék körüli inflációs környezet sokakat meggyőz az alternatív devizák létjogosultsága felől Törökországban: a török felnőttek több mint fele rendelkezik kriptodevizával.

A Világgazdaság cikke szerint a nagykorú török lakosság több mint fele, 52 százaléka rendelkezik valamilyen kriptodevizával – derült ki a KuCoin kriptotőzsde felméréséből. Az 52 százalékos adat hatalmas előrelépést jelent a 18 hónappal ezelőtti állapothoz képest, mivel 2021 novemberében a 18-60 év közti lakosság mindössze 40 százaléka tartott valamilyen kriptodevizát.

A fenntartható kriptobányászat a jelen – magyar testvérpár készül cégével a tőzsdére

A kutatás eredményéből kiderül: a török kriptobefektetők harmada az elmúlt 3 hónap során tett szert először alternatív devizára, a legtöbb új befektető a 18-30 év közti korcsoportból került ki. Az alternatív devizák felé nyitók 36 százaléka 100 ezer líra (1,4 millió forint) feletti összeget fektetett be, 11 százalékuk 2000 líra alatt, 52 százalékuk pedig a két érték közötti tőkét váltott át valamilyen kriptodevizára.

A megkérdezettek többsége, 71 százaléka bitcoinba, 45 százaléka etherbe, 33 százaléka pedig valamilyen stabilcoinba fektet elsődlegesen.

The post Az ország, ahol bitcoinba menekülnek az infláció elől appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés