:

Gigaberuházást hoz Miskolcra a Bosch

18 milliárdos fejlesztést, 170 új munkahelyet és kivételesen kutatás-fejlesztést is hoz Miskolcra a Bosch.

Mintegy 18 milliárd forintos beruházással 170 új munkahelyet hoz létre Miskolcon a járműelektronikai készülékek gyártásával foglalkozó Bosch Energy and Body Systems Kft. – jelentette be hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

3 milliárddal támogatja a kormány

A német tulajdonú cég egyfelől tovább bővíti az elektromos hajtás fejlesztését és tesztelését 4,5 milliárd forintból, másfelől növeli a gyártási kapacitását több terméktípus esetében is 13,5 milliárd forintból. Mindezzel összesen 170 új munkahely jön létre, amihez a kormány 3 milliárd forint támogatást nyújt.

A Bosch közel húszezer embernek ad munkát Magyarországon. Az, hogy a gyártáson kívül fejlesztést is hoz a cég Magyarországra, jelentősen különbözik az ide települő kelet-ázsiai akkumulátorgyárak gyakorlatától. Ezek közül még egy sem jelentette be, hogy érdemi kutatást vagy fejlesztést hozna Magyarországra.

A cég akkumulátorgyártással is foglalkozik, éppen februárban jelentették be, hogy szintén Miskolcon 70 milliárd forintból építenek kéziszerszám- és akkugyárat, idézi fel a Telex.

The post Gigaberuházást hoz Miskolcra a Bosch appeared first on Forbes.hu.