:

Fullos arcápolással kecsegtet ez a hordozható kütyü – de megér bő negyedmilliót?

Fullos arcápolással kecsegtet ez a hordozható kütyü – de megér bő negyedmilliót?

Fény- és hőterápiát, masszázst és mikroáramos kezelést kínál az apró Forei FAQ 102. Megnéztük, hogy mit tud a valóságban.

Az emberiséggel egyidős szépségkultusz a 21. század elején talán minden korábbinál vadabbul tombol. Komplett ágazatok épülnek az ilyen igények kielégítésére, és rengeteg piaci szereplő próbál kiharapni kisebb-nagyobb szeleteket az állandóan puffadó tortából. A hatalmas, tradicionális megoldásokra fókuszáló cápák mellett ott vannak azok a kisebb vállalatok is, amelyek új területekre merészkednek, szokatlan termékekkel és eljárásokkal.

Foreo FAQ 102

Közéjük tartozik a svéd Foreo is, amely egyértelműen a felső kategóriára fókuszálva, az úgynevezett beauty-tech szektorban vált hamar globálisan is meghatározó versenyzővé. A tíz éve alapított cég a fejre, egészen pontosan az arcbőrre és a nyakra koncentrál egyedi kütyüivel és kiegészítőivel.

A 2023 tavaszán bemutatott legfrissebb termékcsaládjuk a Swiss FAQ sem tér le a megkezdett útról.

E modellekről a vállalat azt ígérte, hogy olyan magas szintű bőrápolási rutinok elvégzését teszik lehetővé otthon, az irodában vagy egy nyaraláson, amelyhez korábban szakértőhöz kellett látogatni.

Nagyon szerettük volna kipróbálni, hogy mindebből mi igaz, és egyáltalán milyen eredménnyel jár egy ilyen masina használata, és mennyire egyszerű a kezelése. Ebben partnernek bizonyult a cég hazai képviselete, akik rendelkezésünkre bocsátottak egy Foreo FAQ 102 típusú masinát.

Sci-fi külső

A cég már a legelső termékeinél is kiemelt hangsúlyt fektetett a dizájnra, a figyelemfelkeltő külsőre, és a FAQ 102 sem lóg ki a sorból. Első pillantásra úgy fest, mintha valami sci-fi filmből bukkant volna fel, és igazán semmilyen más mai szépségápolási termékre nem hasonlít.

Az biztos, hogy ha valaki meglátja, vagy a kezünkben, vagy a fürdőszobában, meg fogja kérdezni, hogy ez mégis mi a csoda, mert ez tényleg magára rántja a figyelmet.

Az enyhén hajlított, szarv formájú, részben aranyozott színezésű műanyaggal, részben orvosi szilikonnal borított készülékház kényelmesen simul a tenyérbe, és nem csúszkál ki onnan.

A fogása kényelmes, nem is csúszkál ki a tenyérből.

Vízálló, és ebből fakadóan egyszerűen tisztítható, amelyet egyébként minden használat előtt és után illik is elvégezni. A fogása kényelmes, a súlya nem vészes, és az aranylemezekkel borított frontfelülete komfortosan, magától értetődően illeszthető az archoz. Ez pedig azért fontos, mert a lényeg itt történik, azaz itt kaptak helyet azok az alkatrészek, amelyek a munkát elvégzik. A működéshez szükséges energiát egy belső akkumulátorról kapja, amit a már bevált módon, a konnektorba dugva lehet telipumpálni energiával, egyetlen feltöltéssel hónapokig bírja a masina.

Mit csinál?

A FAQ 102 egy többfunkciós eszköz, ami kis mérete, kompakt kialakítása ellenére több, egymástól gyökeresen eltérő bőrkezelési eljárást kínál. Azt fontos megjegyezni, hogy a cég csak akkor garantálja a hatást, ha előtte az arcot és a nyakat a felhasználó megtisztítja, majd bekeni a Foreo által kínált speciális szérummal.

Komplex kezelést kínál. Kép: Foreo

Ez tulajdonképpen egy gél alapú, jó hatású anyagokból álló hidratálókrém, és elméletileg más, hasonló termékekkel is lehet használni a készüléket, de ezt a vállalat értelemszerűen nem javasolja. Az ő céljuk nyilván az, hogy tőlük vegyék a felhasználók a naftát. A lényeg mindenesetre az, hogy ne legyen vizes se a bőr, se maga az eszköz.

Fényterápia: A készülék orrán elhelyeztek rengeteg apró RGB LED-et, amelyek segítségével fényterápiás kezelést alkalmazhatunk magunkon. A hatás pedig attól függ, hogy milyen színt választunk. A narancssárga például revitalizál, a zöld kicsit pirosabbá teszi a fakó arcbőrt, a kék a pattanások ellen jó, a ciánkék pedig nyugtat.

A frontfelületen elhelyezett LED-ek teszik lehetővé a fényterápiát.

Rádióhullámok: Ez a funkció rádióhullámok segítségével felmelegíti a bőrt, ami már önmagában kellemes érzés, ráadásul fokozza a vérkeringést is. Emellett ez a kezelés kitágítja a pórusokat, amelyekbe így könnyebben bejuthat a szérum.

EMS: Az EMS (Electrical Muscle Stimulation) mikroáramú kezelést jelent, melynek során pont az történik, amit a név alapján várnánk: A masina nagyon gyenge elektromos áramot vezet a testbe, aminek hatására az izmok összehúzódnak. Azaz gyakorlatilag olyan, mintha megállás nélkül, gyorsan tornáztatná az ember az izmait, ami feszesebbé teszi a bőrt, eltüntetve vagy csökkentve ezzel a ráncokat, elméletileg fokozza a kollagén-, valamint elasztintermelést, javítja a vérkeringést, és csökkenti a puffadtságot.

Íme a Foreo Bear.

Minél nagyobb az áramerősség, annál intenzívebb a dolog, viszont ez azzal is járhat, hogy kellemetlen, csípős érzés jelentkezik. Nem minden ember ugyanúgy reagál erre, de épp ezért jó, hogy bizonyos korlátok között, szabályozható az áramerősség, és van olyan gyenge fokozat is, ami még a legkényesebbeket sem bántja. A terméket egyébként ellátták egy beépített védelmi rendszerrel, ami az Anti Shock System névre hallgat. Ez papíron folyamatosan vizsgálja a bőr állapotát, és ha úgy ítéli meg, akkor automatikusan csökkenti az áramerősséget, hogy ne fájjon az EMS kezelés.

A Foreo kínálatában megtalálható olyan termék, amely csak EMS szolgáltatást kínál. Ez a Bear fantázianevű termék, amelynél a névválasztás nem véletlen, hiszen egy kis macifejre hasonlít a modell. Ezt is kipróbáltuk korábban, és teljesen jól működik. Kényelmesen használható, biztonságos, és olcsóbb, mint a FAQ 102.

T-Sonic: A misztikus T-Sonic tulajdonképpen egy enyhe vibrációs program, amellyel finoman átmasszírozható a bőr. Ez felpezsdíti a vérkeringést az adott területen, aminek számos pozitív hatása van papíron.

Van értelme?

Durván másfél hónapig használtam a terméket, szigorúan betartva a használati utasítást, azaz a cég által összeállított arc edzéstervet. A ráncaim nem tűntek el, de az meglepő is lett volna ezekben a nehéz időkben. Viszont kétségtelenül úgy érzem, hogy valamivel feszesebb, fittebb, puhább és egészségesebb lett az arcbőröm. Ennél is pazarabb, hogy a kezelések a közérzeten is javítanak, egyszerűen jól esik, amikor az ember melegíti, masszírozza, mikroárammal kényezteti az izmait.

Ilyen szérum szükséges a használatához. Kép: Foreo

Sőt, minden bizonnyal csupán már az hasznos, hogyha valaki pár naponta negyedórákat csak a fejével, azaz saját magával foglalkozik. A kezelések bárhol elvégezhetőek, akár a teraszon vagy a kanapén üldögélve, esetleg az ágyban heverészve. Romantikusabb alkatok pedig akár a partnerüket is megkérhetik, hogy segítsen.

Vezérlés, kezelés

A termék használatához, legalábbis az első időszakban mindenképp, szükség van egy telefonos alkalmazásra. Ezen keresztül a mobil összekapcsolódik a FAQ 102-vel, és így egyszerűen módosíthatóak a beállítások, valamint meg lehet nézni, hogy melyik funkció mire jó.

A használatához mobilos app szükséges.

Emellett ez a szoftver tartalmazza a használati utasítást is, azaz konkrétan egy videón keresztül mutatja meg, hogy hogyan is kell bánni a termékkel. Mikor melyik funkciót kell aktiválni, és hogyan kell mozgatni a terméket az arcon. Ez szuper, kifejezetten felhasználóbarát módszer, hiszen semmilyen nyelvtudás nem szükséges hozzá, és világosan érthetőek az utasítások.

A videós használati utasítás remek!

Magán a terméken is található kezelőpanel, azaz azon is lehet váltogatni a funkciók között, valamint állíttható a teljesítmény is. Ha már valaki kívülről fújja a programokat, akkor akár a telefon nélkül is használhatja a készüléket.

Megéri az árát a Foreo FAQ 102?

A gyakorlati próba során nyilvánvalóvá vált, hogy a Foreo FAQ 102 egy valóban hasznos termék, olyan funkciókkal, amelyek tényleg segíthetnek egészségesebbé, ápoltabbá tenni, és megfiatalítani a bőrt. De ettől függetlenül sem ajánlanánk nyakló nélkül bárkinek! Nagyon fontos betartani a használati utasítást és odafigyelni a tisztán tartásra, valamint a megfelelő készítményt alkalmazni. Aki ezekre képtelen, annak nem való egy ilyen készülék, mert csak ártani fog vele magának. Gyerekeknek emiatt például egyáltalán nem javasolnánk.

Ha használják, és jól használják, akkor megéri az árát.

Emellett az is tény, hogy rá kell szánni az időt, néhány naponta legalább negyedórácskát. Ahhoz ugyanis drága mulatság, hogy csak úgy álljon a polcon vagy a szekrényben. 280 000 forintba kerül ugyanis, amennyit egyébként bőven megér, ha nem hagyják parlagon, hiszen jól néz ki, könnyen kezelhető, és ami a legfontosabb: látható, érezhető eredményekkel járnak a kezelések.

The post Fullos arcápolással kecsegtet ez a hordozható kütyü – de megér bő negyedmilliót? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés