:

Már százezreket vertek át ezzel a facebookos trükkel

Már százezreket vertek át ezzel a facebookos trükkel

Több száz ezer hamis és lopott Facebook-fiókból álló hálózatot épített ki egy feltehetően vietnámi hackercsoport, amely messengeres adathalász üzenetekkel veszik célba a sikeres üzleti Facebook-oldalakat – írja a Bleeping Computer.

A támadás minden esetben egy üzenettel indul, amelyben egy termék iránt érdeklődnek, vagy épp egy jogi szabálysértés tényét vetik fel a csalók. Ezek a témák indokoltak egy üzleti oldalnál, így sokan belevágnak a beszélgetésbe, amelynek egy pontján megérkezik egy RAR/ZIP-fájl, amit ha letöltünk, elindul a láncreakció.

A csatolt fájllal aztán egy malware is települ, ami megkerül bizonyos védelmi rendszereket. Ez előbb ellopja a sütiket és a jelszavakat, majd letörli az összes adatot az áldozat eszközéről, hogy kijelentkezzen a fiókjaikból.

Így a csalóknak elég idejük marad arra, hogy a jelszavak megváltoztatásával átvegye az irányítást a fiók felett.

A Guardio Labs új jelentésében a kutatók arra figyelmeztetnek, hogy minden hetvenedik megcélzott fiók kerül veszélybe, ami hatalmas pénzügyi veszteséget jelent. A kampány elképesztő léptéket öltött: napjainkra az összes üzleti fiók körülbelül 7 százalékát vették már célba, és nagyjából 0,4 százalékuk töltötte le a rosszindulatú programot.

The post Már százezreket vertek át ezzel a facebookos trükkel first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés