:

iPhone 15: érkeznek az Apple idei csúcsmobiljai

iPhone 15: érkeznek az Apple idei csúcsmobiljai

Minden évben lázban tartja a kütyük, de leginkább az Apple-termékek szerelemeseit az új iPhone-széria érkezése, az almás cég pedig jó szokásához hűen ismét szeptember elejére időzítette a bemutatóját. A Wonderlust, vagyis Csodavágy elnevezésű rendezvénytől sok újdonságot várnak a szakértők: az iPhone 15 mellett várhatóan leleplezésre kerül az új Apple Watch Series 9, valamint az új AirPod is.

Árak tekintetében egyelőre nem sokat tudni, azonban nem kizárt, hogy az alsó határ elérheti a félmillió forintot, míg a legjobb felszereltségű iPhone Pro Maxért egymillió forintot is elkérhetnek majd.

Bár a piaci szakértők most is tonnaszámra ontották magukból a szivárogtatásokat, amennyiben az Apple nem villant valami igazán váratlant, (például egy új, iPhone Ultra-modellt, vagy valami egyéb, igazán meglepő funkciót vagy kütyüt) a fejlődés helyett inkább csupán a megfelelési kényszerről fog szólni ez a bemutató. A cupertinói vállalat ugyanis nem jókedvében engedi el 11 év után minden új kütyüjén a Lightning Charge-portot, hanem az új Európai Uniós szabályok miatt.

Mint arról korábban írtunk, az Európai Parlament és az Európai Unió Tanács döntéshozói 2022 júniusban fogadták el a jogszabályt, melynek értelmében az összes EU-ban értékesített okostelefont – beleértve az iPhone-t is – USB-C porttal kell ellátni. Az egységes töltési megoldást megállapító ideiglenes egyezség célja, hogy fenntarthatóbbá tegyék a termékeket, csökkentsék az elektronikai hulladék mennyiségét, valamint megkönnyítsék a fogyasztók életét.

Igen ám, de az Apple úgy tűnik, talált egy kiskaput, és lassítani fogja az átviteli sebességet, ha más kábelt használunk.

Apple Watch

A bemutató elején Tim Cook bemutatta a tavalyi kütyük eredményeit: az Apple Watch Series 8-tel bemutatott műholdas segítségkérő rendszer azóta több ember életét is megmentette. Az ő történetüket mutatták be egy rövid filmben. A mostani bejelentés szerint a Series 9 még több újdonságot tartogat: megkapta az új S9-chipet, és harminc százalékkal gyorsabb lett a GPU. Az Apple szakember szerint 18 órás akkuidőt biztosít, és bonyolultabb feladatokat is rá lehet bízni Sirire, és nem kell félnünk, ha rosszabb a wifink. Elsőként angolul és mandarinul lesz elérhető a fejlettebb Siri változat. Jön emellett a Namedrop is, így a virtuális névjegykártyánkat egy érintéssel továbbíthatjuk a másik fél okosórájára.

Apple

The post iPhone 15: érkeznek az Apple idei csúcsmobiljai first appeared on 24.hu.