:

Kiderült, mikor érkezik az iOS 17

Kiderült, mikor érkezik az iOS 17

Szokatlan módon az Apple már a júniusi eseményén bejelentette az iOS 17-et, az iPhone-ok operációs rendszerének következő verzióját. Még meglepőbb volt, hogy néhány nappal a bemutató után mindenki számára letölthetővé tette a fejlesztői bétaverziót. A magyar idő szerint kedden este megrendezett eseményen azonban kiderült, mikor válik elérhetővé az új operációs rendszer – írja a Verge.

Az iOS 17 szeptember 18-án jelenik meg, és számos új funkciót mutat be az iPhone-felhasználóknak.

Ilyenek például a testreszabható matricák, a kontaktokhoz beállíthetó fotók, de a fejlettebb autocorrect és a hangátviteli fejlesztések is a rendszer részét képezik. Bár apróságnak tűnhet, de a méltán híres Siri asszisztens ezután anélkül is aktiválható lesz, hogy először azt mondanánk, hogy Hey.

Az új Live Voicemail funkció emellett képes lesz arra, hogy élő átiratot jelenít meg a képernyőn, miközben hangüzenetet rögzít, ha nem veszi fel a telefont. Újdongág lesz még a StandBy üzemmód is, amely az iPhone-t egy kis éjjeli órává varázsolja, ha az oldalára helyezi. Szintén könnyebbség lehet az iPhone-felhasználóknak hogy ezentúl nem kell megadniuk senkinek sem a telefonszámukat.

A NameDrop funkció ugyanis azt is lehetővé teszi az iOS 17 felhasználók számára, hogy két iPhone készüléket egymáshoz közelítve AirDropon keresztül megosszák az információikat. Lesznek funkciói az iOS 17-nek, amelynek nem minden országban lesznek elérhetőek, így érdekes lesz megnézni, mi az ami a szigorú EU-s szabályozások miatt kimarad.

Az iOS 17 csak az A12 Bionic chippel vagy újabbal felszerelt iPhone modellekkel kompatibilis, ami azt jelenti, hogy az iPhone XR / XS lesz a legrégebbi modell, amely letöltheti a frissítést.

Az iOS mellett persze érkezik az iPadOS teljesen új verziója is, szintén szeptember 18-án. A rendszer elsődleges újdonsága a widgetekkel való interakció és a záróképernyő személyre szabása lesz. A lap szerint az iPadOS 17 kompatibilis a hatodik generációs iPad modellekkel, az ötödik generációs iPad minivel, a harmadik generációs iPad Airrel és a második generációs iPad Pro 12,9 hüvelykes, valamint az ezeknél újabb modellekkel.

Kapcsolódó Veszélyes lehet még az iOS 17 telepítése Sok hiba lehet még a rendszerben.

The post Kiderült, mikor érkezik az iOS 17 first appeared on 24.hu.