:

Nevetségesen drága lesz egy-két kiegészítő az új iPhone-okhoz

Nevetségesen drága lesz egy-két kiegészítő az új iPhone-okhoz

A keddi Apple-esemény egyik legnagyobb bejelentése az volt, hogy az Apple, meghajolva az Európai Unió akaratának, több mint egy évtized után lecserélte a Lightning Charge-portot USB-C-re. Bár ez tényleg komoly erőfeszítést igényelt a vállalattól, gyorsan sikerülhet a terhet profitra váltani – írja a Verge.

A bejelentés másnapján az Apple bejelentett több, elképesztően túlárazott kábelt és átalakítót, amellyel a régebbi Apple-kütyük tulajdonosainak segítenének az átállásban.

Ilyen például az USB-C — Lightning Adapter, amely apró, műanyag borítású eszköz potom 15 ezer forintjába kerül a felhasználóknak. Az egy méteres USB-C — Lightning töltőkábel tízezer forintba kerül, és akár 60 wattos töltési teljesítményt is biztosít. A kétméteres kábel ára már 15 ezer forint — ez viszont akár 240 wattal is képes tölteni.

Ezek ugyanakkor lényegtelen számok, lévén a mobilok, de még a MacBookok sem tudnak ennyivel tölteni. Ráadásul az adatátvitel is csupán az USB 2.0 által biztosított, lassabb sebességgel érhető el.

A 20 wattos, USB-C-s hálózati adapter egyébként 10 ezer forintba kerül, míg ha a dupla portos 35 wattos gyorstöltőt választanánk, az már 28 ezer forintba fájna. Végül, de nem utolsósorban pedig ott van az egy méteres Thunderbolt 4 USB‑C Pro kábel is, ami már tényleg extrém gyorsaságot biztosít. Ezért viszont még az előzőekhez képest is jobban a zsebünkbe kell nyúlni: az ár ugyanis 32 ezer forint.

The post Nevetségesen drága lesz egy-két kiegészítő az új iPhone-okhoz first appeared on 24.hu.