:
Breaking News

Szentkirályi: marad a kötelező akciózás

Nem ér véget a kötelező akciózás szeptemberben, az év végéig meghosszabbítja a kormány. Szentkirályi Alexandra szerint az online árfigyelő és a kötelező akciók hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen az infláció.

A kormányszóvivő csütörtökön az M1 műsorában jelentette ki, hogy az élelmiszerinfláció a decemberi tetőponthoz képest több mint a felével csökkent. Ezért úgy döntött a kormány, hogy a kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja – írja az MTI.

Májusban jelent meg a rendelet, amelyben a kormány kötelező akciókat írt elő a boltoknak, olyan termékekre is, amelyekre az árstop vonatkozott.

Több ebből Közeleg a fűtési szezon: mennyibe fog kerülni a tűzifa? CSOK plusz: ilyen lesz a városi CSOK utódja

Az élelmiszerek kötelező árakciózása június 1-jén indult el. Az akkori előírás szerint a megelőző harminc napban az adott bolt által alkalmazott legalacsonyabb bruttó árnál legalább 10 százalékkal kedvezőbb áron kell adni az akciós termékeket.

Augusztus 1-jétől másfélszeresére – 10 százalékról legalább 15 százalékra – emelte a kormány a kötelező bolti akciózás mértékét és kiterjesztette további termékekre. Ezzel összesen 20 termékkategóriát – egyebek közt sertés-, marhahús, és egyéb húsféleségek, valamint tejtermékek, péksütemények – érint a döntés.

Akciózni azoknak a bolthálózatoknak kell, amelyek a 4711 – Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem megjelölésű TEÁOR-számmal végzik a tevékenységüket, és a bevételük 2021-ben meghaladta az 1 milliárd forintot.

The post Szentkirályi: marad a kötelező akciózás appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés