:

Orbán: Akár vissza is jöhetnek az ársapkák

Péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt Orbán Viktor miniszterelnök. Volt szó az inflációról, a szankciókról és a háborúról is.

Orbán Viktor szerint az amerikai elnök megállíthatná a háborút, de egyelőre ennek nem látják a jelét, ezért továbbra is harcolni kell az infláció ellen. Orbán szerint az „árspekuláns multikkal szemben mindenképpen fel kell lépni”. Ehhez széles az eszköztár, év végéig meghosszabbították a kötelező akciókat, de a miniszterelnök azt sem zárta ki, hogy visszajönnek még az ársapkák is.

Amíg az ukrajnai háború tart, máshogy teljesítenek a gazdaságok, mondta. Kivéve persze a spekulánsokat. Igazságtalannak nevezte, hogy a szankciók súlyosbították a háború következményeit. A miniszterelnök szerint a szankciók tovább rontottak a helyzeten és elismételte azt is, hogy az Európai Unió „a háború pártján áll”. A kormányfő szerint a gazdasági hatások fogják átterelni az országokat a békepárti táborba. De a döntő eszközök az amerikaiak kezében vannak, mondta.

Több ebből Ezért olyan magas az élelmiszerinfláció Varga Mihály megszólalt – ekkora inflációt ígér decemberre

Orbán Viktor szerint átvertek minket azzal, hogy szárazföldön kezdték el kiszállítani Ukrajnából a gabonát, de az mégsem jutott el Afrikába, hanem a kereskedők Európában kezdték el eladni, és ezzel nehéz helyzetbe hozták a szlovák, lengyel és magyar gazdákat.

2024 júliusától Magyarország lesz az EU elnöke, és a családbarát kormányzás lesz a középpontban. A jövő évi európai parlamenti választás után békepárti, a „genderpropagandát” megszüntető, migrációellenes politikát kell folytatni, mondta.

The post Orbán: Akár vissza is jöhetnek az ársapkák appeared first on Forbes.hu.