:

Több EU-s ország vizsgálja, hogy veszélyes-e az iPhone 12

Több EU-s ország vizsgálja, hogy veszélyes-e az iPhone 12

Egyre több országban vizsgálják, hogy jelent-e fokozott rákkockázatot az Apple 2020-ban bemutatott csúcstelefonja, az iPhone 12. Franciaország után Belgium, Németország és Hollandia is vizsgálni kezdte a sugárzás szempontból problémásnak tartott készüléket – írja a BBC.

A francia nemzeti frekvenciaügynökség szerint a készülék átlépett egy olyan sugárzási határértéket – a fajlagos abszorpciós rátát –, amely egyes ráktípusok kialakulásának kockázatát növelheti. Ennek következtében a hatóság felfüggesztette a készülék forgalmazását az országban a probléma orvoslásáig. Nem sokkal később Belgium, Németország és Hollandia is vizsgálódni kezdett az ügyben, teszi hozzá a hvg.

Az Apple állítása szerint nincsen semmi látnivaló, az évekkel ezelőtti vizsgálatok során minden sugárzási előírásnak megfeleltek, és azt mondják, mindezt bizonyítékokkal is alá tudják támasztani.

A témát egy lapinterjúban először felhozó Jean-Noel Barrot francia digitális gazdaságért felelős miniszter szerint az eset lavinát indíthat el. A holland hatóság a francia tesztek alapján azt nyilatkozta, kétségtelen, hogy a nevezett iPhone átlépte a megengedett sugárzási szintet – míg a német társszerv azt hangsúlyozta, hogy a francia vizsgálat az egész EU-ra vonatkozó intézkedésekhez vezethet. Az mindenesetre jó kérdés, hogy miért három évvel a készülék megjelenése után derül ki egy ilyen probléma.

The post Több EU-s ország vizsgálja, hogy veszélyes-e az iPhone 12 first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés