:

Orosz hackerek támadják az egyik legnagyobb szállodaláncot

Orosz hackerek támadják az egyik legnagyobb szállodaláncot

Orosz hackerhálózat támadta meg az Egyesült Államok egyik legnagyobb hotelláncát, az MGM Resorts Internationalt, amely a maga 6852 szobájával a világ legnagyobb szállodájának számító las vegasi MGM Grandot is üzemelteti – írja az ABCNews.

A hackerek vasárnap reggel mértek csapást az MGM Resortsra, használhatatlanná téve a lánc kaszinóinak és szállodáinak ajtajait. Ezt követően nem sokkal a nyerőgépek és bankautomaták álltak le, majd pedig a liftek következtek a sorban. A vendégeknek sajnos órákat kellett várniuk a szobákba való bejelentkezésre, miközben a honlap is leállt.

All ALPHV ransomware group did to compromise MGM Resorts was hop on LinkedIn, find an employee, then call the Help Desk.

A company valued at $33,900,000,000 was defeated by a 10-minute conversation.

— vx-underground (@vxunderground) September 13, 2023

A támadást a BlackCat, vagy ALPHV néven ismert orosz hackercsoport vállalta magára. Mint a Twitter-bejegyzésükben leírják, az akcióhoz a social engineering technikát alkalmaztak, vagyis a szállodalánc egyik dolgozójától szereztek jogosultságokat. A hackercsoport azt állítja, hogy egy 10 perces telefonbeszélgetés elég volt, hogy az ügyfélszolgálaton keresztül kiszedjék az információkat az áldozatból.

Az Interesting Engineering szerint itt azonban nem állt le a támadás a kaszinók ellen: egy hackercsoport ugyanis a Caesars Entertainment szálloda- és kaszinótársaságot is megtámadta. Az MGM a hírek szerint nem hajlandó pénzt fizetni a támadóknak, a Caesars viszont lehet, hogy a követelt 30 millió dollár felét hajlandó lesz végül kiperkálni.

The post Orosz hackerek támadják az egyik legnagyobb szállodaláncot first appeared on 24.hu.