:

Már az EU is támadja az akkugyárakat

A kínai kitettség veszélyei kerültek előtérbe.

Egy, az Európai Bizottság vezetői számára készített dokumentum figyelmezteti az EB tagjait arra, hogy az Unió 2030-ra nagymértékben függhet Kínától a lítium-ion akkumulátorok és üzemanyagcellák tekintetében, írja a Portfolio.

A dokumentum az orosz energiakitettséget hozza fel aggasztó példaként.

Magyarország az orosz kitettséghez hasonlóan az akkumulátor ipar felé mozduló gazdasági átrendeződéssel épp Kína felé is a legjelentősebb kitettség lehet.

Több ebből Már az EU is támadja az akkugyárakat Csak a tél jön, a hó nem – újabb alpesi síközpont zárt be

Ugyan az EU erős pozíciót foglal el az elektrolízisberendezések gyártásának közbenső és összeszerelési fázisában is, az üzemanyagcellák és lítiumion-akkumulátorok tekintetében nagymértékben támaszkodik Kínára, írja a lap.

A Reuters jelentése szerint a Kínától való függősék energiabiztonsági kockázatot is jelenthet: a következmények súlyosak lehetnek, ha nem tesz lépéseket az Unió.

Borítókép: Dolgozók egyedi szabadalom alapján elektromos járművek akkumulátor házaihoz tartozó biztonsági záróegységeket készítenek magas hatásfokú automata lézerhegesztési technológiával a dél-koreai Shinheung Sec monori akkumulátor-alkatrész gyárában. Fotó: MTI/Mohai Balázs

The post Már az EU is támadja az akkugyárakat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés