:

Földrengés sújtotta területről érkező török fiataloknak szerveztek Kulturális Kirándulást a Fővárosban

Földrengés sújtotta területről érkező török fiataloknak szerveztek Kulturális Kirándulást a Fővárosban

A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben már másodjára folytatta a nyolcadik éve hagyományként működő „Kulturális Kirándulás a Fővárosban” című programsorozatot.

Ezúttal törökországi, a földrengés sújtotta területekről érkező fiatalokat hívtak meg hazánkba, akik az egyedülálló esemény keretein belül öt napon keresztül járhatták körbe Budapest nevezetességeit.

A tanulókat izgalmas programokra invitálták: meglátogathatták többek között a Parlamentet, a Sándor-palotát, a Budai Várat, a Halászbástyát, a Fővárosi Állat és Növénykertet, Budapest Óriáskerekét, a Fővárosi Nagycirkuszt, a Madame Tussauds-t, és Limuzinos, Luxusautó Felvonuláson is részt vehettek rendőri kísérettel. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Szabó Ádám, harmonikaművész fogadta a török himnusszal az érkező diákokat. Mága Zoltán, világhírű hegedűművész pedig Törökország nemzeti ünnepén megható koncerttel lepte meg a meghívottakat a budapesti Török Nagykövetségen.

Összesen 30 fő fiatalt és kísérőiket öt napon át szállással, étkezéssel láttak el, és különleges programokat szervezett nekik Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője.

– Minden évben az a célom, hogy minél különlegesebb programot állítsak össze a gyermekeknek, és olyan élményt adjak, amit eddig még nem éltek meg, és a csoportok több napon keresztül megismerjék a Budapestet. Jelen esetben török gyermekekre esett a választás.

Ízletes ebéddel, vacsorával vártak minket a szállodában és török éttermekben. Az Expo Congress Hotel biztosította a négy éjszaka szállást és a félpanziót. Öt napon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében hoztuk létre ezt az egyedi eseményt – mesélte Baricz Dezső.

– A 4 nap folyamán az volt a célunk, hogy egy kicsit elfeledtessük velük a földrengés által okozott szörnyű traumákat, és vidámságot varázsoljunk az életükbe. Köszönetet szeretnék mondani a Mellow Mood Hotels szálloda láncnak, hogy már évek óta támogatják a Baptista Szeretetszolgálat gyermek programjait. Köszönöm az alábbi szervezeteknek, cégeknek, akik nélkül nem valósult volna meg az esemény: Országos Rendőr Főkapitányság, Pizza King Express, Mettravel, Expo Congress Hotel, Budapest Óriáskereke, Fővárosi Nagycirkusz, Madame Tussauds Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert, Türkiz Budapest étterem, Boğaziçi Traditional Turkish Dishes, Star Kebab étterem, Szeráj étterem, Régió Játék – zárta a programigazgató.

The post Földrengés sújtotta területről érkező török fiataloknak szerveztek Kulturális Kirándulást a Fővárosban appeared first on BellaCafe.hu.