:

Meglepő (és adósságmentes) ajándékot kaptak az egyetemek

Meglepő (és adósságmentes) ajándékot kaptak az egyetemek

Megszülettek azok a törvénymódosítások, amelyek értelmében hat kórház és azok ingatlanjai kerültek át a modellváltó egyetemekhez, méghozzá adósságok nélkül.

Az Mfor az Egészségügyi Közlönyben megjelent törvénymódosítások alapján azt írja, újabb vagyonelemeket juttattak bizonyos egyetemi alapítványoknak.

Három modellváltó egyetem hat állami kórháznak, valamint azok ingatlanjainak lett az új fenntartója 2023. július 1-jétől. Emellett két, egymás mellett fekvő ingatlannak is lett gazdája.

Ennek értelmében a következő kórházak kaptak új tulajdonost:

a Debreceni Egyetemé lett a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház 3 ingatlannal,a Szegedi Tudományegyetemé lett a Csongrád-Csanád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza és a Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház 5 ingatlannal,a Pécsi Tudományegyetemé lett a Komlói Egészségcentrum, a Mohácsi Kórház és a Szigetvári Kórház, valamint a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. 8 ingatannal.

Az érintett kórházak adósságait lenullázták. Így vélhetően az állam, a többi kórházzal szemben, több százmillió forintos adósságrendezést hajtott végre az érintett intézményeknél. Arról, hogy egyébként mekkora adóssághegyeket görgetnek maguk előtt a kórházak, mi is írtunk, itt.

Bajban a kórházak, ekkorára nőtt az adósságuk

Az Egészségügyi Közlöny kitér arra is, hogy a Semmelweis Egyetemé lett ingyenesen, nyilvántartási értéken átvezetve a Herceghalom 267/4 helyrajzi számú ingatlan. Egy 2023. június 6-i, herceghalmi önkormányzati dokumentum szerint a Semmelweis Egyetem Nemzeti Laboratóriumot hoz létre az érintett területen. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem pedig épp emellett az ingatlan mellett fekvő ingatlant kapta meg szintén ingyen. Az agráregyetemnek eddig is számtalan ingatlana volt már, ez a 357. (!), ami hozzájuk került. 

The post Meglepő (és adósságmentes) ajándékot kaptak az egyetemek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés