:

Perlik a Google-t egy férfi halála miatt, akit a térkép egy nem létező hídra terelt

Egy összeomlott hídról lehajtva vízbe fulladt amerikai férfi családja azt állítja, azért halt meg a rokonuk, mert a Google nem frissítette a térképeit.

Beperli a Google-t Philip Paxson családja rokonuk a halála miatt, írja a BBC. A család azt állítja, hogy a Google gondatlanságból elmulasztotta jelezni, hogy a híd kilenc évvel korábban leomlott, Paxson pedig megpróbált áthajtani a sérült hídon.

A férfi 2022 szeptemberében halt meg, miután megpróbált áthajtani a sérült hídon az észak-karolinai Hickoryban. A férfi a lánya kilencedik születésnapi zsúrjáról tartott hazafelé: felesége már korábban hazavitte a két lányukat a barátjuknál tartott buliról, Paxson pedig ott maradt a barátjánál, hogy segítsen takarítani. Családja szerint, mivel nem ismerte a helyi utakat, a Google Mapsre hagyatkozott, ami azt javasolta neki, hajtson fel a már nem funkcionáló hídra.

A helyiek többször is felvették a kapcsolatot a Google-lel, hogy változtassák meg online térképeiket, miután a híd 2013-ban összeomlott.

A Google szóvivője elmondta, hogy a vállalat vizsgálja a vádakat.

The post Perlik a Google-t egy férfi halála miatt, akit a térkép egy nem létező hídra terelt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés