:
Breaking News

Képtelenséget várnak az új jogsiszabályok? Sokaknak kellene újravizsgázni

Képtelenség lenne levizsgáztatni mindazokat, akiket érintene az új vezetői engedélyekre vonatkozó előírások. Az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezete szerint nincs elegendő apparátus.

Az új uniós tervezet szerint a B kategóriás jogosítványt felosztanák B és B+ kategóriára. Az ezzel járó változások sokak életét nehezítheti meg, nem beszélve a vizsgáztatásokhoz szükséges apparátusról – írja az Infostart.

A tervezet szerint B kategóriás jogosítvánnyal nem lehetne 1,8 tonna feletti személyautót vezetni, azokat csak B+ jogosítvánnyal. Ez leginkább az elektromos autók tulajdonosait érintené kellemetlenül, mert ezek a járművek ugyanis jellemzően nehezebbek 1800 kilónál.

Több ebből Benzinkutak: örülhetünk is meg nem is Fontos értesítések érkezhetnek a NAV-tól

Ráadásul az új tervezet szerint B kategóriás jogosítvánnyal autópályán csak 110 kilométeres óránkénti sebességgel lehetne közlekedni.

Bulya Sándor autósoktató, az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezetének elnökségi tagja a Blikknek azt mondta, sokakat érintene a változás.

Elektromos az autód? Vizsgázz újra!

Az új szabályok szerint újra kellene vizsgázniuk azoknak, akik nehezebb vagy gyorsabb autót akarnak vezetni. A plusz költség mellett ez jelentős munkaterhet jelent az oktatóknak és a vizsgarendszernek is.

Az oktatók szerint, ha szükséges a változtatás, akkor inkább az autó teljesítményéhez kellene kötni a magasabb követelményeket, mert a most tervezett változtatásokat szinte lehetetlen végrehajtani.

Évente 130 ezer B-kategóriás új jogosítványt adnak ki. A vezetői engedély megszerzése tavaly év végén átlagosan 300 ezer forintba került, ez 41 százalékkal több mint két évvel korábban.

Budapesten a sikeres forgalmi vizsga legalább félmillió forintba kerül.

The post Képtelenséget várnak az új jogsiszabályok? Sokaknak kellene újravizsgázni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés