:
Breaking News

Így előzheti meg, hogy a Google lehallgassa

Így előzheti meg, hogy a Google lehallgassa

Rengetegen használnak ma már digitális asszisztenseket, legyen szó az Amazon Alexájáról, Siriről, vagy épp a Google szoftveréről. Bár kétségtelen, hogy ezek a programok kényelmesebbé teszik a hétköznapjainkat, ahhoz, hogy bármikor fel lehessen ébreszteni őket, folyton hallgatózniuk kell. Ha nem akarja feláldozni a kényelem oltárán a magánszféráját, megmutatjuk, mit kell tennie.

A Beállítások alkalmazásban keressük meg a Google fület, azon belül pedig a Google-alkalmazások beállításai pontot. Itt elénk tárul számtalan hasznos funkció, amelyből nekünk a Kereső, Segéd és Voice sort kell lekoppintanunk, Ezt követően válasszuk ki a Google Segéd elnevezésű fület. Végül koppintsuk le a Hey Google & Voice Match opciót, írja a hvg.

Amennyiben itt kikapcsolt helyzetbe állítjuk a csúszkát, megakadályozhatjuk, hogy a Google asszisztense lehallgasson minket.

Azonban érdemes hozzátenni, hogy még ha a Hey Google hangparancs le is van tiltva, más alkalmazások hozzáférhetnek a telefon mikrofonjához. Ennek szabályozásához minden alkalmazás engédélyeit külön-külön meg kell vizsgálni, amelyet a Beállítások Alkalmazások menüpontjában tud megtenni.

The post Így előzheti meg, hogy a Google lehallgassa first appeared on 24.hu.