:

December 31-éig biztosan marad a kötelező akciózás

December 31-éig biztosan marad a kötelező akciózás, a betéti kamatsapka és a jegybanki kötvény vásárlásának tilalma. A módosítás már hatályba is lépett.

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány döntése a gazdasági tárgyú veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosításáról. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet három korábbi, szeptember végén lejáró intézkedés hatályát hosszabbította meg év végéig, írja a 24.hu.

A döntés hátteréről a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) azt írta, minden olyan tisztességtelen magatartás ellen fellépnek, amely kihasználja a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetet.

Több ebből Orbán: Akár vissza is jöhetnek az ársapkák A miniszter örül, hogy húsz százalék alatt van az élelmiszer-infláció

A GFM szerint a kötelező akciózással és az árfigyelő rendszerrel kíméletlen árverseny alakult ki a kiskereskedelemben, azért döntöttek a kötelező akciózás december 31-ig történő meghosszabbításáról, mert várakozásuk szerint az intézkedéssel a élelmiszer-infláció tovább csökken, az árspekulánsok indokolatlan áremelései visszaszoríthatóak.

The post December 31-éig biztosan marad a kötelező akciózás appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés