:

Kiderült, kihez kerül a CEU egykori épülete

A már Bécsbe költözött CEU Zrínyi utcai ingatlana a meghirdetett összeggel azonos áron, 1,8 milliárd forintért kelhet el. A pályázatra csak egy cég jelentkezett.

Több mint 2,1 milliárd forint értékű ingatlaneladásról döntött a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat – tudta meg az rtl.hu. A legértékesebb a Central-European University (CEU) korábbi Zrínyi utcai épülete volt, a több részből álló, összesen 2200 négyzetméternyi ingatlan a testület elé benyújtott javaslat szerint 1,864 milliárd forintért kelhet el.

A meghirdetett ár is ennyi volt, de miután a nyílt pályázatra csak egy cég jelentkezett, ez az ajánlat is elég lehet. A kerület tájékoztatása alapján a pályázati eljárás hivatalosan még nem zárult le teljesen, azaz még nincs végeredmény.

A vevő egyedüli indulóként az a ZO Invest Zrt. lehet, amelynek ügyvezetője a több belvárosi vendéglátóhelyet üzemeltető Lefkovics György lánya. Amikor az RTL Online az iránt érdeklődött, hogy mit terveznek az igen értékes ingatlannal, a cégadatbázisban található adatok alapján egy tomgeorge.hu végződésű e-mail címre kellett küldeni a levelet. Ez a vállalat részben Lefkovics György, részben pedig Sztanó Tamás tulajdonában áll. A két vendéglátós 30 éve üzlettársak.

Sztanó Tamás és Lefkovics György neve onnan is ismerős lehet, hogy ők vásárolták meg Dédestapolcsányban a Serényi-kastélyt. Lefkovics György a kastélyvásárlásról azt mondta, hogy Sztanó Tamással úgy döntöttek, kipróbálják magukat a vendéglátáson kívül másban is.

Több ebből Mátészalkai gyorsétteremtől a Michelin-csillagig: így vezetett Tóth Szilárd séf útja a csúcsgasztronómiába Szinte mindenki bezár, de a kiebrudalt elitegyetem könyvtára nyitva marad Budapesten

A CEU volt központjának a hasznosításáról a cég ügyvezetője nem akart nyilatkozni az RTL-nek. „A pályázat eredményéről semmilyen információval nem rendelkezünk, még nem történt meg a nyertes pályázó kihirdetése, ennek okán az ön által feltett kérdésekkel kapcsolatban jelenleg nem kívánunk nyilatkozni”.

Az ellenzék azt javasolta, hogy az értékesítésekből befolyó összeget a kerületi társasházak felújítására, de ezt az ötletet végül leszavazták a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. A helyi vezetés azt közölte, hogy más célokra is költenek a pénzből, azt ígérték, iskolákra és a helyi egészségügyre is fordítják a bevételt.

The post Kiderült, kihez kerül a CEU egykori épülete appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés