:
Breaking News

Elméletileg van belőle 16 ezer darab, mégis újabb közbeszerzést írtak ki rá. Mi az?

Elméletileg van belőle 16 ezer darab, mégis újabb közbeszerzést írtak ki rá. Mi az?

Újabb közbeszerzést írt ki a Magyar Honvédség lélegeztetőgépek beszerzésére, 12 napot adtak a pályázatok beérkezésére.

Miközben több ezer darab, vélhetően használhatatlan lélegeztetőgépet tárolnak egy raktárban, a Honvédség újabb adag lélegeztetőgépre írt ki közbeszerzést, írja a hvg.hu. Az újság Hadházy Ákos független országgyűlési képviselés Facebook-posztja nyomán számolt be a hírről.

Hadházy azt írja, „miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22.-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet”.

A koronavírus-járvány kezdetén több ezer darab gépet vett a kormány rendkívül borsos áron, ezek nagy része raktárokban áll, a tárolásra is százmilliók mennek el. A nagyon drágán, nem transzparens módon beszerzett gépeket több kritika is érte annak idején. Legnagyobb részüket nem is tudták használni a kórházakban, ráadásul ennyi gépre akkor se lett volna szükség, amikor éppen tetőzött a járvány. Arról már nem is beszélve, hogy nem is lett volna elég szakember a működtetésükhöz.

The post Elméletileg van belőle 16 ezer darab, mégis újabb közbeszerzést írtak ki rá. Mi az? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés