:

Komoly riválist kaptak a Samsung okosórái

Komoly riválist kaptak a Samsung okosórái

A Xiaomi szeptember 26-án Berlinben mutatta be az új 13T okostelefon termékcsaládot, ám emellett friss okosórákról is lerántotta a leplet. A kínai gyártó itt tárta a közönség szeme elé a Samsung okosóráinak riválisának szánt Xiaomi Watch 2 Prót, amely végre megkapta a WearOS operációs rendszert. Emellett az olcsó kütyük iránt érdeklődőkre is gondolt a cég, melynek eredménye egy kiváló képességekkel rendelkező, mindössze 20 ezer forintos okoskarkötő lett.

Xiaomi Watch 2 Pro

A Samsung épp a nyáron mutatta be az új, Galaxy Watch6 termékcsaládot, amely most a Xiaomi Watch 2 Pro képében nem kizárt, hogy erős kihívóra talált. A kínai gyártó első, Wear OS alapú okosórája rozsdamentes acél burkolatot kapott, amelyen egy nagy felbontású, 1,43 hüvelykes AMOLED kijelző kapott helyet. Ennek pereme forgatható, ráadásul egy koronagomb is helyet kapott a készüléken, amellyel kedvünkre görgethetünk az applikációk között.

Mivel a Wear OS fut a kütyün, a Google összes népszerű alkalmazása elérhető lesz a Watch 2 Prón: a Wallet, a Térkép, és az Asszisztens is, de olyan népszerű appok is helyet kapnak rajta, mint például a Spotify.

A készüléken emellett számos egészségügyi és sporttevékenységet monitorozó funkció is elérhető lesz. A 150-féle sporttevékenység követésére alkalmas Watch 2 Pro részletes elemzést és statisztikákat is nyújt majd a felhasználók számára a sportteljesítményükről. A pontos helymeghatározásról és navigációról a kétsávos GNSS (műholdas helymeghatározás és navigáció) modul gondoskodik. A készülék 4G LTE-hozzáféréssel is bír, így probléma nélkül csatlakozik a felhasználók okostelefonjaihoz. Jópofa funkció emellett, hogy a telefonunkkal összekapcsolva fotót is készíthetünk az óránk segítségével.

Xiaomi

A bejelentés szerint a Watch 2 Pro akár 65 órás üzemidőre is képes lehet, amelyről többek közt a borítás alatt dolgozó újgenerációs Snapdragon W5 + Gen 1 chipset gondoskodik. Arról a bejelentésen nem esett szó, hogy pontosan mely operációs rendszer fut majd az órán, azonban elsőként várhatóan Wear OS 3-mal kerül majd a felhasználók kezébe, és később lehet majd frissíteni a Wear OS 4-re. Az okosóra több mint 20 előre telepített számlapot kap, szíjak terén pedig bőr, vagy erős fluorgumi közül választhatunk majd.

A Xiaomi Watch 2 Pro várhatóan novembertől kerül forgalomba hazánkban, és két változatban lesz elérhető. Az e-SIMes verzió 130 ezer forintért, míg a Bluetoothos verzió 110 ezer forintért kerül majd a boltok polcaira.

Xiaomi Smart Band 8

A Xiaomi, mint azt a 13T-széria bemutatásakor is megírtuk, igen széles termékpalettával bír, ami a mobilok mellett az órákra is igaz. Kiváló példája ennek a most bemutatott Xiaomi Smart Band 8, amely számos funkciója ellenére a piac egyik legolcsóbb választása a maga 20 ezer forintos árcédulájával.

Xiaomi

Az 1,62 hüvelykes, nagy felbontású AMOLED kijelzőt egy CORNING GG3 üvegborítás és fémbevonatos NCVM keret védi. Az okoskarkötő 5ATM fokozatú vízállósággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az óra ellenáll az izzadságnak, az esőcseppeknek, de még úszásnál, valamint fürdésnél és zuhanyzásnál is gond nélkül használható. Az Apollo 4 Blue Lite chipkészlettel ellátott modell a továbbfejlesztett 190mAh-es akkumulátornak köszönhetően akár 16 napot is képes kibírni egyetlen töltéssel.

Az új gyorstöltési funkció révén mindössze egy óra alatt teljesen fel lehet tölteni az eszközt. 

A Smart Band 8 folyamatosan figyeli az egészségi állapotunkat: méri az egész napos véroxigénszintet, a pulzusszámot, az alvásminőséget, sőt még a női menstruációs ciklust is követi, illetve előre is jelzi azt. A Xiaomi Smart Band 8 több mint 200 előtelepített óralappal érkezik, ráadásul rengetegféle és anyagú szíj közül válogathatunk majd. A készülék várhatóan október elejétől lesz megvásárolható, 20 ezer forintos áron.

Kapcsolódó Galaxy Watch6 Classic: a Samsung lépett egyet előre, majd egyet hátra Adott és el is vett a Samsung a tavalyi Galaxy Watch5 Pro modellhez képest.

The post Komoly riválist kaptak a Samsung okosórái first appeared on 24.hu.