:

Megtévesztette vásárlóit a Media Markt, több mint ezren kapnak ajándékkártyát

15-50 ezer forint értékben kompenzálja vásárlóit a Media Markt négy megtévesztő reklám miatt. Ezen felül is fizetniük kell.

Hamis akcióval próbálta ösztönözni a tévévásárlást a MediaMarkt Magyarország – írja a Gazdasági Versenyhivatal. A Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményükben elmondták: a több mint ezer érintett vásárlónak összesen 20 millió forint kompenzációt fizet az üzlet. A több mint ezer vásárló egyenként 15-50 ezer forint értékű ajándékkártyát kap, amit a következő 2 évben tudnak levásárolni az üzletben.

Az online vásárlókat e-mailben értesíti a Media Markt, akik viszont személyesen vették meg a négy tévé valamelyikét, jelentkezniük kell. December 31-ig.

Az áruház megtévesztő módon tüntette fel az áthúzott, korábbi árakat, amiket nem alkalmazott huzamosabb ideig. A hamis árakat két Philips, egy LG és egy Samsung tévénél reklámozták 2020 szeptembere és 2022 májusa között. A cég elismerte a jogsértést.

A Media Markt ezen felül egy 23,9 millió forintos büntetést is kapott.

Az európai uniós szabályozás szerint az akciós hirdetéseknél az eredeti, áthúzott árként az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árát kell kiírni.

The post Megtévesztette vásárlóit a Media Markt, több mint ezren kapnak ajándékkártyát appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés