:

Ezért kerülte meg Karácsony a közgyűlést

A közgyűlést kikerülve, saját hatáskörben kötött üzletet Karácsony Gergely a NER-milliárdos plakátcégével. Garancsi István cégével szerződött mintegy 44 ezer fővárosi plakáthely ügyében.

Mivel májusban politikai szövetségei sem mind támogatták, a főpolgármester a nyáron saját hatáskörben hozott döntést arról, hogy Garancsi István cégével szerződjön mintegy 44 ezer fővárosi plakáthely ügyében – írja a 24.hu.

Karácsony Gergely saját hatáskörben eljárva hagyta jóvá, hogy a fővárosi önkormányzat, illetve cégei, a BDK Kft. és a BKK Zrt. a Garancsi István milliárdos tulajdonában álló ESMA Reklám Zrt.-vel, valamint a Tasnádi László érdekeltségébe tartozó SYS IT Networkkel szerződjenek a következő évekre – derül ki az önkormányzat határozatából, amelyet a főpolgármester még a nyáron hozott meg.

Több ebből Meg sem szólalt, mégis az internet legismertebb arca lett Így csinálják a nagyok: ennyit keresnek a legsikeresebb influenszerek

Vagyis a Fővárosi Közgyűlés nélkül döntött Karácsony arról, hogy az önkormányzat érdekeltsége szerződhet két olyan üzletember cégével, akik a kormányközeli gazdasági holdudvarhoz tartoznak.

Miért kell új szerződés?

Az új szerződésre azért volt szükség, mert a főváros, a BDK Kft., valamint a BKK Zrt. üzemeltetésében lévő közvilágítási oszlopokról kötött 2018-as megállapodás 2023. május 31-én lejárt. Ezért a főváros új tendert írt ki, melyre csak a Garancsi-cég jelentkezett, és adott érvényes ajánlatot.  

Az összesen 44 139 darab közvilágítási oszlop túlnyomó többsége a BDK Kft. tulajdonában van, 126-nak a tulajdonosa a BKK Zrt., 5711-é pedig a főváros. Ezekre az oszlopokra kerülhetnek fel az elefántfülnek nevezett, lengőkaros szerkezetek, azokra pedig a Garancsi-cég plakátjai.

Karácsony Gergely szerint

A főpolgármester szerint a régi és az új (2028-ig szóló) ESMA-üzlet között van két jelentékeny különbség.

Egyrészt a plakáthelyek darabját mintegy 130 forinttal drágábban adta a főváros, mint korábban,másrészt Garancsiék eztán nem helyezhetnek ki politikai hirdetéseket az elefántfülekre.

The post Ezért kerülte meg Karácsony a közgyűlést appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés