:
Breaking News

Hiba csúszhatott Mészáros Lőrinc nagy tervébe

Hiba csúszhatott Mészáros Lőrinc nagy tervébe

Egyelőre fennakadt az Országos Építészeti Tervtanácson Mészáros bankholdingja új székházának terve. Az elég nagyszabásúra tervezett komplexumot a Róbert Károly körút és a Váci út sarkán lévő telken építik majd.

A Népszava írt arról, hogy a bank kifejezett célja egy „emblematikus építmény” létrehozása. A Magyar Bankholding (MBH) reményei szerint 2026 elejére felépülő több toronyból álló épületegyüttes „vizuális élményt nyújt majd”. Úgy tűnik, a tervtanácsot egyelőre nem győzték meg a különleges vizuális élményről a benyújtott tervek.

Szerzői jogra hivatkozva nem adott ki részleteket az Országos Építészeti Tervtanácsot felügyelő Építési és Közlekedési Minisztérium a Mészáros Lőrinc szuperbankjának új székház építési terveiről, illetve azok tervtanácsi ülésen elhangzott bírálatáról.

Újabb bankot vehet Mészáros Lőrinc

A Népszava kérdéseire írt válaszukban ugyanakkor egyértelműsítik, hogy a Magyar Bankholding (MBH) építkezne a Róbert Károly körút és a Váci út sarkán lévő telken. Az MBH-beruházással kapcsolatban ugyanis azt írták,

„az említett projekt ügyében döntés nem született. A tervet a tervtanács konzultációs eljárásban vizsgálta”.

Az ország második legnagyobb bankjának számító Magyar Bankholding (MBH) Nyrt. az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank összefésülésével jött létre.A csaknem 2 millió lakossági és vállalati ügyfelet kiszolgáló, 10 445 milliárd forintot meghaladó összesített mérlegfőösszegű pénzintézet nagyjából 50 százalékban Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, miközben az állam bő 30 százalékos részesedéssel bír. 

Van miből építkezni

Az idei első félévben 165 milliárdos adózás előtti eredményt értek el. Így telik az új székházra, amelynek építését idén júniusban jelentették be.

Több lehetséges helyszín közül választották ki a közel 13 ezer négyzetméteres, a Raiffeisen Bank irodaépülete előtti telket, amelyet a cég egyik leányvállalata, az MBH DOMO Kft. már meg is vett.

The post Hiba csúszhatott Mészáros Lőrinc nagy tervébe appeared first on Forbes.hu.