:

Magyar milliárdos cége hozta el Budapestre a Teslát is lepipáló kínai elektromos autókat

Magyar milliárdos cége hozta el Budapestre a Teslát is lepipáló kínai  elektromos autókat

A Veres Tibor milliárdos érdekeltségébe tartozó AutoWallis csoport tagja, a Wallis Motor Duna Kft. márkakereskedői szerződést kötött a kínai BYD Europe-pal, amely az eladásokban a Teslát is lepipáló, kínai BYD (Build Your Dreams) európai leányvállalata.

Az AutoWallis mindezt a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte pénteken. A szerződés értelmében két márkakereskedővel indul a BYD magyarországi forgalmazása: a BYD konnektorról tölthető (NEV, New Energy Vehicle) autóinak a Wallis Motor Dél-Pesten, míg a Duna Autó Észak-Budán nyit bemutatótermet. Itt a BYD elektromos autóinak európai kínálatát mutatják majd be.

Magyarország egy fontos piac a BYD számára, hiszen a vállalat 2017 óta rendelkezik
elektromos buszgyárral Komáromban, emlékeztet a Wallis a közleményben. Hozzáteszik: a BYD, a világ leggyorsabban növekvő autógyártója, elkötelezett amellett, hogy a vonzó, csúcstechnológiás és intelligens elektromos autózást megfizethetőbbé és elérhetőbbé tegye az európai autósok számára.

A kínai BYD az idei első félévben jóval több elektromos modellt adott el világszerte, mint Elon Musk Teslája. Forrás: Statista

Ezek a modellek jönnek

A BYD 2023-ban három, tisztán elektromos személyautót tervez bevezetni a magyar piacon.

A BYD ATTO 3 egy tágas, C-szegmensű SUV, a BYD DOLPHIN egy agilis és sokoldalú ötajtós modell a C szegmensben, a D szegmensbe érkezik a BYD SEAL, ami egy sportos és dinamikus szedán.

Az, hogy melyik mennyibe fog kerülni, még nem nyilvános, de az autók árait és egyéb
részleteket a bevezetés során hozza nyilvánosságra a gyártó.

The post Magyar milliárdos cége hozta el Budapestre a Teslát is lepipáló kínai elektromos autókat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés