:
Breaking News

Leépítés Mészároséknál, több száz embert rúghat ki a gigacég

Csoportos leépítésre készül a Magyar Bankholding, több száz embert küldhetnek el októberben.

Csoportos létszámleépítésre készül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Bankholding. Erről maga a bank írt a Telexnek küldött válaszában. Az új gigabankot az újság azután kereste meg, hogy a Telexhez eljutott információk alapján az elmúlt hetekben csoportos létszámleépítés történt a pénzintézetben.

Az MBH Bank azzal cáfolta az értesülést, hogy múlt héten tárgyalást kezdeményeztek a bankban működő üzemi tanáccsal „a munkáltató csoportos létszámleépítési szándékáról”. Még október folyamán, a tárgyalások lezárultával döntenek a szükséges létszámleépítésről, és értesítik az érintett dolgozókat.

„Az MBH Bank előzetesen elfogadott stratégiája mentén, az eredeti fúziós menetrend szerint, a fenntartható, gazdaságos működés érdekében szünteti meg az egyesült három bank működési és szervezeti párhuzamosságait, ami egy fúziós folyamat logikus velejárója és létszámracionalizálással jár.”

Az MBH válasza alapján tehát kezdettől fogva számoltak a leépítéssel. Az egyesülési folyamat jelenleg is tart, amit az is mutat, hogy szeptember 29. és október 3. között informatikai átállás miatt tartott bankszünnapokat az MBH Bank.

A Telex azt írja, a válasz alapján több száz dolgozót küldhetnek el. Azt írták, hogy jelenleg 9500 aktív munkavállalójuk van, az esetleges létszámleépítés a dolgozók kevesebb mint 5 százalékát érintheti. Ez így is körülbelül 400-500 ember. Elsősorban Budapesten, irodai funkcióban dolgozó embereket küldenének el, köztük vezetőket is.

A májusban létrejött, Mészáros Lőrinc résztulajdonában lévő MBH Magyarország második legnagyobb bankja. 1,4 millió aktív lakossági és 208 ezer aktív vállalati ügyféllel rendelkezik.

The post Leépítés Mészároséknál, több száz embert rúghat ki a gigacég appeared first on Forbes.hu.