:
Breaking News

Jön a céges drónelhárítás: kötelezővé teheti egy új minisztériumi rendelet

Ha a honvédelmi miniszter úgy rendelkezik, kötelező lesz drónelhárítási rendszert telepítenie bizonyos cégeknek. A részleteket 30 évig titkosíthatják.

Szerdától a honvédelmi miniszternek jogában áll drónelhárítási rendszer telepítésére és működtetésére kötelezni minisztériumokat, központi állami szerveket és bármilyen magyarországi céget, írja a Telex a keddi Magyar Közlöny alapján.

A drónelhárításra a szomszédos fegyveres konfliktus, azaz az orosz-ukrán háború miatt van szükség a közlöny szövege szerint.

A rendelet alapján Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerdától kijelölhet olyan minisztériumokat, központi állami szerveket, a Magyar Nemzeti Bankot vagy akár magánkézben lévő cégeket, ahol ilyen drónelhárító rendszereket kell „beszerezni, telepíteni, karbantartani és folyamatosan üzemeltetni.”

A közlöny szerint az egész eljárást az első adat keletkezésétől kezdve 30 évig titkosítják.

Titkos lesz többek között az is, hogy melyik céget kötelezték ilyen rendszer telepítésére, hol vannak ilyen rendszerek az országban, és hogy milyen döntések vezettek a telepítések. A költségeket a védelemre kötelezett köteles megtéríteni.

The post Jön a céges drónelhárítás: kötelezővé teheti egy új minisztériumi rendelet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés