:

HESNA 5+1 KEDVENC APPJA

HESNA 5+1 KEDVENC APPJA

Action for Happiness

Napi és heti tippeket ad, hogy jóllétünk érdekében milyen szokásokat iktassunk be vagy vizsgáljunk felül. Hasznos online tartalmakat is ajánl, de eseményeket, csatlakozásra érdemes helyi közösségeket is. Az Action for Happiness jótékonysági mozgalom szerint a boldogság definíciója, hogy jól érezzük magunkat az életünkben, és továbbra is így akarjuk érezni magunkat, boldogtalanság pedig az, amikor rosszul érezzük magunkat, és azt szeretnénk, ha a dolgok megváltoznának.

Snapseed

Rengeteget fotózok, a képeket általában ebben szerkesztem. A fényeken próbálok javítani, meg néha a kompozíción, bár nagyon szeretem a spontán elkapott pillanatokat, életképeket. Leggyakrabban a gyerekeimet fényképezem, de sosem posztolok róluk, íratlan szabály. Minden évben készítek fotókönyvet, a legjobb képek oda is bekerülnek, plusz rengeteg vászonkép is született már belőlük.

Matific

Matektanulást segítő app szép, színes-szagos grafikával. Ezerszer izgalmasabb a gyereknek, mint amikor mi ülünk le üres papírral, ceruzával, és kezdjük gyakorolni az összeadást-kivonást. Korosztály szerint egyre bonyolultabb feladatokat ad, végig játékba csomagolva. A nagyobbik lányom eleinte nem annyira lelkesedett érte, most már ő szokta mondani magától, hogy kicsit matekozna vele.

Audible

Rengeteg podcastot és hangoskönyvet hallgatok. Gyakran fordul elő, hogy olyan könyvet szeretnék beszerezni, ami itthon nem kapható, és sokáig tartana az angol verzióhoz hozzájutni. Használok Kindle-t is, de sokszor szívesebben hallgatom meg a könyveket. Előfizetőként minden hónapban két hangoskönyvet kapok ingyen, és nagyon jó a kínálat, bőven van miből választani.

Prezi

Sok előadást tartok, mindig Preziben készítem el őket. Szerkeszteni számítógépen szoktam, de praktikus, hogy a végeredmény a telefonomon is velem van. A mobilt ráadásul távirányítónak is lehet használni előadás közben. Sokan megijednek, hogy nem ppt-vel megyek előadni, aztán hamar rájönnek, hogy a Prezi-fájlokat ugyanolyan egyszerű letölteni és használni.

Magic Mitten

Amikor kitört a háború, Kaliforniában voltam, de szerettem volna segíteni a távolból is. Korábban már írtam két mesét, amelyek a félelmek feloldásában segítenek, most arra gondoltam, hogy az ukrán gyerekeknek is írnék egyet. Egy norvég pszichológussal fogtam össze, és az általunk írt történetet olyan szociális és érzelmi készségfejlesztő feladatokkal egészítettük ki, amelyek segíthetnek az átélt élmények feldolgozásában. A két főszereplő egy ukrán ikerpár, akikhez egy kismadár társul. Ha minden jól megy, októberben elérhető lesz, először angol és ukrán nyelven.

Milyen telefonod van?
Samsung Note 10.

Mennyi a képernyőidőd?
3 óra 50 perc körül naponta.

Le vagy némítva?
Csak nagyon ritkán, még éjszakára se szoktam.

Milyen appokért fizetsz?
Google Play, Youtube, Prezi, Audible, Magisto videószerkesztő, Matific (utóbbi kettőre csak időszakosan).

Hirdetés

Cimkék

Keresés