:

Visszaállítják az ellenőrzést a szlovák–magyar határon

Már holnaptól él az új rendelkezés.

Átmenetileg visszaállítják az ellenőrzést a szlovák–magyar határon, írja a szlovákiai Paraméter. A szlovák kormány szerdán döntött úgy, hogy ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést az ország Magyarországgal közös belső határán.

A rendelkezés csütörtöktől (október 5.) lép érvénybe, egyelőre október 14-ig.

„Az ellenőrzéseket Szlovákia Magyarországgal közös belső határának teljes hosszán, az aktuális fenyegetettséghez mérten rugalmasan, a biztonsági helyzet alakulásától függően hajtják végre” – áll a belügyminisztérium által beterjesztett dokumentumban.

A szlovák kormány szerint a magyar határon történő ellenőrzés visszaállítása az egyik legfontosabb intézkedés, célja, hogy csökkentse azoknak az illegális migránsoknak a számát, akik Szlovákián keresztül utaznak az Európai Unió más államaiba.

Lengyelország, Csehország és Ausztria éjféltől véletlenszerű ideiglenes ellenőrzést vezetett be a Szlovákiával közös határokon. Az intézkedés egyelőre tíz napig tart, de meghosszabbítható.

A hétvégi előrehozott választásokat követően Zuzana Čaputová köztársasági elnök hétfőn megbízta Robert Ficót, a választás győztes pártjának vezetőjét a kormányalakítással. Fico első sajtótájékoztatóján közölte, hogy egyik első intézkedésként visszaállítják az ellenőrzést a magyar határon.

The post Visszaállítják az ellenőrzést a szlovák–magyar határon appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés