:

Megvan az első kamatplafonos bank

Itt is az első bank, amelyik a kormány által kért 8,5 százalékos kamatplafon alapján kínálja a lakáshiteleit. Az Este Bank október 9-től a vállalati hiteleinél is alkalmazza a javasolt kamatmaximumot.

A magyarországi Erste a jövő hétfőtől szerződött lakáshiteleinek THM-jeinél és vállalkozói forgóeszközhiteleinek kamatainál tiszteletben tartja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium kérése szerinti ideiglenes kamatplafonokat – válaszolta a Bank360.hu érdeklődésére az Erste Bank.

Ezzel az egyik legnagyobb hazai pénzintézet az első, amely közölte, hogy önkéntes alapon az újonnan kötött szerződéseiben a vállalati forgóeszközhiteleinél 12 százalékban maximalizálja a kamatot, a lakossági lakáshiteleinél pedig 8,5 százalékban a teljes hiteldíj mutatót (THM), azaz azt az éves költséget, amennyiért a kölcsönt adja az igénylőknek.

Több ebből Kína, olaj, Amerika – ez az, amit most minden befektetőnek át kell gondolnia Több mint 250 milliárd euróba kerülne az EU jelentős bővülése

A kínált kamat ennél várhatóan alacsonyabb lesz, hiszen a THM-et a hitel minden költségét figyelembe véve számolják ki.

Az engedmény vonatkozni fog valamennyi piaci kamatozású lakáskölcsönére és vállalati forgóeszközhitelére.

Vélhetően ezek a THM-ek lesznek érvényesek azokra az ügyfelekre is, akiknek a hiteligénylése már folyamatban van, de hétfőig még nem írták alá a szerződésüket. Ők ugyan magasabb kamatról szóló ajánlatot kaptak, de már az alacsonyabb kamat szerint köthetik meg a hitelmegállapodásukat.

The post Megvan az első kamatplafonos bank appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés