:

Csányi Sándor és Tomán Szabina közös bizniszbe kezd

Milliárdos üzletbe vágnak Csányi Sándorék a volt modell Tomán Szabinával közösen Törökbálinton. Kereskedelmi célú épületek, szálloda, irodák és lakóházak lesznek a rozsdaövezeti besorolást kapott területen.

A budai agglomerációban fekvő, felkapott település, Törökbálint volt téglagyári területének végső tulajdonosa az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának, a leggazdagabb magyarnak, Csányi Sándornak a családi vagyonkezelője, valamint Tomán Szabina üzletasszony – írja a hvg.hu.

A befektetők a projekt adókedvezménye érdekében rozsdaövezeti besorolást kértek és kaptak, így mindössze 5 százalékos áfa terheli majd a lakásokat az értékesítéskor.

Több ebből Nehéz a forint ellen spekulálni és még nem érdemes elmozdulni az állampapírból Nemcsak egy falu, ennyi pénz is kell egy gyerek felnevelésére

Törökbálint önkormányzata eredetileg szabadidős és kulturális célra szánta a többhektáros területet, ám Csányiék cége, a Bálint Tó Invest Kft. kereskedelmi célú épületeket, szállodát, irodákat és lakóházakat akar ott megvalósítani.

A Bálint Tó Invest nem egészen két évvel ezelőtt vette meg a téglagyár körüli ingatlanokat.

A Bálint Tó többségi tulajdonosa Csányiék Unity Vagyonkezelő Alapítványa, viszont a Fidelity Gold Investments Kft. 10 százalékos üzletrészéhez egy 39 százalékos vételi jog is társul Csányiék részéből.

A Fidelity több nemzedék óta a vendéglátóiparban dolgozó Szini család vállalkozása, ők üzemeltetik például a fővárosi Várkert Kioszkot és az Ötkert szórakozóhelyet.

Az ifjabbik Szini Béla a tavasszal feleségül vette a volt modellt, Tomán Szabinát, aki egy életmódtanácsokat adó, sikeres céget visz, a Tomán Lifestyle-t, augusztusban pedig Tomán egyedüli tulajdonos lett Sziniék cégében, a Fidelity Gold Investmentsben.

The post Csányi Sándor és Tomán Szabina közös bizniszbe kezd appeared first on Forbes.hu.