:

Napi úticél-ajánló: a víz nélküli csónakázótó, amire 20 milliót költöttek

Napi úticél-ajánló: a víz nélküli csónakázótó, amire 20 milliót költöttek

„Újabb hungarikum EU-s projekt: VÍZ NÉLKÜLI CSÓNAKÁZÓ TÓ FRISSEN ELKÉSZÜLT TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE Máriapócson” – prezentálja Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő posztja szerint, ahol fotókon is meg lehet csodálni a lomb nélküli lombkoronasétány szellemi örökösét, az 1,8 milliárd forintos „Nyírség turisztikai kínálatának integrált fejlesztése“ programból 20 milliót költöttek olyan fejlesztésekre, mint:

„két darab, már meglevő fahidacska deszkáinak és korlátjának cseréje”;„egy darab 15 nm-es, napelemes budi”;„akadálymentes parkoló, ami nehezen értelmezhető, ha tudjuk, hogy amúgy a terület földúton közelíthető meg”.

„A vízutánpótlás hiánya és a lecsökkent talajvízszint miatt már régóta veszélyben volt az attrakció – írja arról Hadházy, hogy mi lett magával a vízzel. – Az utóbbi időben úgy tartották fent valamennyire, hogy a mellette levő, vízutánpótlással még úgy-ahogy rendelkező tóból szivattyúzták át vizet ebbe a tóba. Csakhogy az áram nagyon megdrágult és a szivattyúzás éves költsége 700 ezerről 6 millióra emelkedett volna a tavat üzemeltető vállalkozónak, így ő felmondta a szerződést, a víz meg elillant.”

The post Napi úticél-ajánló: a víz nélküli csónakázótó, amire 20 milliót költöttek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés