:

Ő lehet Mácsai Pál utódja az Örkény Színház élén

Ő lehet Mácsai Pál utódja az Örkény Színház élén

Több budapesti fenntartású színházban is pályázatot írhatnak ki a következő hónapokban, pedig a vezetőváltás még messze van.

Másfél évvel azelőtt, hogy Mácsai Pál mandátuma lejár, pályázatot írt ki a budapesti Örkény Színház az igazgatói posztra. A leendő igazgatónak 2025-től legalább 2030-ig kellene vezetnie a színházat, a pályázat során pedig erre az etapra kell üzleti tervet készítenie. Egy biztos: nem Mácsai lesz az új ügyvezető. Pályázni október 25-ig lehet a Főpolgármesteri Hivatalnál.

A jó élet G. Tóth Ilda 18 perc olvasás
Mácsai Pál: Mintha a tüdőszanatóriumban kötelező lenne láncdohányozni | Interjú
Napi címlap Szalai Péter 8 perc olvasás
Benne van a varázs… Ecset lett a mesterséges intelligencia egy magyar művész kezében

Az Index szerint Gáspár Máté kulturális menedzser, a Budapest Brand programigazgatója a legesélyesebb jelölt a posztre. Sejtelmesen annyit mondott a lapnak: nincs felhatalmazása nyilatkozni a kérdésről. Az Örkény színművésze, Polgár Csaba is egy lehetséges jelölt, de ő is annyit mondott, a színház művészeti tanácsa dönt a továbbiakról.

A korai pályázat oka lehet, hogy nyolc hónap múlva önkormányzati választásokat tartanak. Egy fideszes többségű városvezetés esetén pedig a kormány kezébe kerülhetne többek között a fővárosi fenntartású Örkény Színház sorsa is.

Sorcsere

De nem az Örkény az egyetlen, ahol pályázatot hirdethetnek a következő hónapokban. Máté Gábor, a szintén fővárosi fenntartású Katona József Színház főigazgatója, illetve Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója 2026. január 31-ig vezetheti az intézményt. Benkő Nóra 2020 óta vezeti a Városmajori Szabadtéri Színpadot ügyvezető igazgatóként, ott is lehetséges, hogy a Főpolgármesteri Hivatal júniusig pályázatot ír ki.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza élén pedig biztosan lesz változás. Barda Beáta az Indexnek elmondta: 2024 decemberében nyugdíjba megy, tehát nem tölti ki a 2027-ig tartó mandátumát.

The post Ő lehet Mácsai Pál utódja az Örkény Színház élén appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés