:

Izraeli-palesztin háború: közel kétezer halott, „ez csak a kezdet”

Az izraeli miniszterelnök szerint „soha nem látott erőkkel” fognak visszacsapni, és „fake news”, hogy már korábban figyelmeztették volna őket a Hamász támadására.

Az izraeli hadsereg legutóbbi, hétfő éjféli közlése szerint több mint 900 izraeli esett áldozatul a Hamász szombat reggel indított támadása óta, 2616-an megsebesültek, a Hamász pedig több mint 30 túszt ejtett foglyul a Gázai övezetben.

A gázai egészségügyi minisztérium hétfő este 687 palesztin halottról és 3726 sebesültről számolt be, miközben Izrael szerint az ellentámadás a palesztin terrorszervezet 1290 célpontját lőtte ki.

Az ENSZ palesztinokat segítő szervezete, az UNRWA szerint 90 százalékos telítettségi szinten állnak a szükségszállások, már több mint 137 ezren kerestek menedéket.

Az izraeli védelmi miniszter hétfőn teljes blokádot rendelt el a Gázai övezet ellen, ennek értelmében a területen nincs se áram-, se víz-, se élelmiszerellátás.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn kijelentette, hogy

a Gázára mért ellentámadás „csak a kezdet”, „soha nem látott erőkkel” fognak támadni.

Emellett tagadta és „fake news”-nak nevezte egy név nélküli egyiptomi hírszerzési tisztviselő azon korábbi állítását, miszerint már korábban figyelmeztették volna Izraelt a Hamász támadására, Izrael pedig nem vette komolyan a figyelmeztetést.

Borítókép: izraeli légitámadás Gázában 2023. október 9-én.

The post Izraeli-palesztin háború: közel kétezer halott, „ez csak a kezdet” appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés