:

Donald Trump már nincs ott a leggazdagabb amerikaiak között, ezért szerinte a Forbes egy „kínai propagandagyár”

Donald Trump már nincs ott a leggazdagabb amerikaiak között, ezért szerinte a Forbes egy „kínai propagandagyár”

A volt amerikai elnök páratlan logikával szállt bele az amerikai Forbesba, miután nem fért fel a az amerikai milliárdoslistára. Ami szerinte egyenlő azzal, hogy a Forbes egy „kínai propagandagyár”.

Most, hogy 2,6 milliárd dolláros becsült vagyonával Donald Trump lecsúszott az amerikai Forbes négyszázas milliárdoslistájáról, és így már nincs ott a leggazdagabb amerikaiak között, a volt amerikai elnök (és jelenlegi alperes) saját közösségimédia-platformján, a szólásszabadság utolsó védőbástyájaként hirdetett, de ennek ellenére is serényes cenzúrázgató Truth Socialön fakadt ki a lapra.

Michael Jordan új ligában: Amerika 400 leggazdagabbja között

A posztban azt állítja Trump, hogy

csak egy „hajszálon” múlt, hogy a „kamu Forbes 400-as listáról” ne „vegyék le” őt.

„Pedig tudják jól, hogy magasan fent kellene szerepelnem ezen a mára már elavult és lejáratott antiklistán” – folytatta Trump, majd egyenesen azzal vádolta a Forbest, hogy a céget Kína és a kínai szuverén vagyonalap birtokolja.

A Forbes reakciója

A Forbes külön cikkben reagált Trump vádaskodásaira, miszerint nem igaz, hogy direkt megtorpedózták őt és ezért nem tették a lista élére.

„Most, hogy lekerült róla, Trump úgy reagál, mint mindig. Hazudik a becsülhető vagyonáról és azt hajtogatja, hogy jobb helyen kellene szerepelnie a Forbes 400-as listán”

– kommentálta Trump szavait a lap. Hozzátették, hogy az ő vagyonbecslésénel különös körültekintéssel járnak el, az amerikai Forbest kiadó Forbes Media tulajdonosi körében pedig valójában nincs ott a kínai vagyonalap.

Ami azt illeti, és ahogyan arról a Forbes.hu-n is beszámoltunk, májusban jelentették be, hogy egy amerikai milliárdos, a huszonéves Austin Russell vette meg a kiadó többségi, 82 százalékos tulajdonrészét. A magyar Forbes szerkesztőségét és kiadóját a változások nem érintették.

Trumpot nem igazán hatotta meg a Forbes reakciója, később ki is posztolta, hogy

„kínai propagandagyár: LELEPLEZVE”.

Mennyi az annyi?

Az idei amerikai milliárdoslistára minimum 2,9 milliárd dolláros becsült vagyonnal lehetett felférni. Trump vagyonát tavaly szeptemberben még 3,2 milliárd dollára becsülte az amerikai Forbes az idei 2,6 milliárd helyett, csakhogy ingatlanos érdekeltségeinek, valamint a közösségi médiás platformban birtokolt részének értéke sokat esett egy év alatt.

Borítókép: a Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóihoz beszél a New Hampshire állambeli Wolfeboro városban 2023. október 9-én.

The post Donald Trump már nincs ott a leggazdagabb amerikaiak között, ezért szerinte a Forbes egy „kínai propagandagyár” appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés