:

Tűz a repülőtéren, budapesti járatokat is érint

Hatalmas tűz ütött ki kedden éjjel a londoni Luton repülőtér egyik parkolóházában, amely részben összeomlott. A brit fővárostól északra fekvő repülőtéren szerda délig felfüggesztették a légi forgalmat.

A Telex azt írta, hogy az intézkedés Budapestről érkező járatokat is érint, mivel a Wizz Air légitársaság napi több menetrendszerű járatot közlekedtet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Lutonra, és az első ezek közül reggel indul – ám ezt a tűz miatt törölték.

Az MTI híre szerint a tűzoltóság beszámolója azt írta, hogy az utascsarnok közelében lévő kettes számú parkolóház felső szintjén gyulladt ki egy jármű, és a lángok gyorsan továbbterjedtek számos más autóra. A szerda hajnali tájékoztatás szerint az oltásban tizenöt egység vett részt, de az épületrész felét teljesen elborította a tűz, és a felső épületszerkezet jelentős területen beomlott.

A repülőtér hajnali közleménye szerint a Luton teljes légi forgalmát brit idő szerint szerdán déli 12 óráig – közép-európai idő szerint 13 óráig – felfüggesztették. A kora hajnali érkező járatokat más brit repülőterekre, köztük Manchesterbe, Liverpoolba, Bristolba és Gatwickre irányították át.

The post Tűz a repülőtéren, budapesti járatokat is érint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés