:

Palesztin-izraeli konfliktus – sorra lépnek a magyar utazási irodák

Palesztin-izraeli konfliktus – sorra lépnek a magyar utazási irodák

Több hazai utazási iroda indított volna csoportokat a következő hetekben Izraelbe, de a hétvégén a térségben kitört háború miatt most sorra halasztják el az utakat. Van, aki idénre már nem is tervez.

A turizmus.com cikke szerint összesen hét csoportot, mintegy 165 fős utaztatott volna Izraelbe az ősz folyamán az OTP Travel, a Szentföld felfedezésére októberben és novemberben 3-3, decemberben pedig egy szilveszteri programjuk indult volna. Molnár Judit ügyvezető nem tartja valószínűnek, hogy bármelyik, idénre tervezett körutazásuk megvalósulhatna, ugyanakkor egyelőre az októberi indulásokkal kapcsolatos teendőkkel foglalkoznak. Érintett ügyfeleik átfoglalhatnak másik utazásokra, aki pedig nem tud dönteni, vouchert kap, de aki kéri, annak visszatérítik az út árát. Egyelőre várják a Ryanair válaszát, nem tudni, a légitársaság lemondja-e az érintett járatokat és visszafizeti-e az irodának a befizetett összeget, vagy a foglalások módosítását teszi lehetővé.

Molnár Judit úgy látja, hogy Izrael a történtek ellenére sem veszít vonzerejéből. Amint helyreáll a béke, újra lesz kereslet a most elhalasztott körutazások iránt.

„A turizmus rendkívül sérülékeny, de gyorsan regenerálódó iparág, Izrael pedig a vallási és kulturális körutazások tekintetében is kiemelt úti célnak számít”

– hangsúlyozta több évtizedes tapasztalata alapján.

Október 30-án indult volna az 1000 Út Utazási iroda „Izrael – tájak, ízek, vallások, történelem” című programja 20 fő részvételével. „Jelenleg természetesen nem lehet indulásról beszélni, azon dolgozunk, hogy a lefoglalt kapacitást későbbi dátumra tegyük át az El Al légitársasággal” – mondta Gorszkij Jaroszlav irodavezető. Ugyancsak halasztja útjait a TSTours 7 napos programját közvetítőként értékesítő Shamrock Escapes nevű utazási iroda.

Izraeli-palesztin háború: közel kétezer halott, „ez csak a kezdet”

A külügy is lépett

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli és Állampolgársági Főosztálya keddtőlIzraelt a II-es (narancssárga) kiemelt biztonsági kockázatot rejtő országok közé sorolta. Ez a kiemelt biztonsági kockázatot rejtő, csak halaszthatatlan utazásra javasolt országok és térségek kategóriája.

Az adott ország/térség biztonsági jellemzői jelentős kockázatokat rejtenek, ugyanakkor a konzuli védelem még biztosíthatónak tűnik, az adott ország/térség működése egészségügyi, hatósági segítségnyújtást – ha korlátozott formában is esetleg, de – lehetővé tesz.

A konzuli szolgálat munkatársai javasolják, hogy az érintettek halasszák el az ezen biztonsági kategóriába sorolt országba, térségbe tervezett utazásukat, hacsak az nem feltétlenül szükséges, mivel valószínűsíthető az utazók biztonságát és/vagy egészségét is fenyegető kockázat: bűnözés, politikai megmozdulások, természeti katasztrófa, egészségügyi kockázatok, terrorizmus vagy fegyveres konfliktus.

Izraelben voltak a Fővárosi Nagycirkusz artistái, óvóhelyen töltötték az éjszakát, épségben hazatértek

The post Palesztin-izraeli konfliktus – sorra lépnek a magyar utazási irodák appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés