:

A Google adatai alapján finomhangolják a budapesti lámpákat 

A Google adatai alapján finomhangolják a budapesti lámpákat – jelentette be a BKK.

A hvg.hu cikke szerint Budapest több pontján kedvezően változhatnak a lámpaprogramok a BKK, a Budapest Közút és a Google közös projektjének köszönhetően. Az érintett csomópontokban akár felére csökkenhetnek a megállásból és elindulásból fakadó dugók és komolyan mérséklődhet a károsanyag-kibocsátás.

Első körben a X. kerületi Kőbányai út–Szállás utca kereszteződésnél, illetve a Szépművészeti Múzeum előtt a Hősök tere–Dózsa György út lámpás kereszteződésnél hasznosítják majd a techóriás adatait. Már zajlik a BAH-csomópont lámpaprogramjának felülvizsgálata, és a közeljövőben további forgalmas fővárosi kereszteződéseket is bevonhatnak a projektbe.

Az érintett kereszteződésekben a Google forgalommérési adatai – a sebesség és az áthaladások száma – alapján végzik a finomhangolást a közlekedési lámpák programozásában. Azt ígérik, hogy így

a közösségi közlekedés járművei és a gyalogosok sem kerülnek hátrányba az autósokhoz képest.csökkenthető az akadozó forgalom, aminek hatására mérséklődhet a károsanyag-kibocsátás is.

The post A Google adatai alapján finomhangolják a budapesti lámpákat  appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés