:

Építkezés indul a budapesti repülőtér mellett

Építkezés indul a budapesti repülőtér mellett

Újabb hotel építése kezdődött el a Wing fejlesztésében a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren, a Budapest Airporttal együttműködésben. A 2. terminál bejáratától sétatávolságra található, 2018-ban megnyílt ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel az új, Tribe nevű designhotel 8000 négyzetméteres alapterületen 167 szobával.

A fejlesztő Wing Forbes.hu-nak is eljuttatott közleménye szerint 2025-re tervezik az átadást. A Tribe-ban lesz egy 150 fős konferenciaterem és két tárgyaló is, emellett a legfelső, 7. emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat, és egy skybart is kialakítanak.

Ilyen lesz a legújabb repülőtéri hotel. Fotó: Wing

„A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy az utasoknak minőségi szolgáltatásokat nyújtson; ennek érdekében partnereinkkel együttműködésben, közös gondolkodás útján folyamatosan fejlesztjük a légikikötőt. A repülőtéren és környékén rendelkezésre álló szolgáltatások, kapacitások bővítésére a növekvő utasforgalom mellett egyre nagyobb szükség van, ezért nagy örömmel fogadtuk az új hotel építésének tervét, amely a 3. terminál projektünkbe is jól illeszkedik, és az Airport City fejlesztésünk részét képezi” – hangsúlyozta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint.

A hotel szerkezetépítési munkálatait a Swietelsky Magyarország Kft. végzi, a földmunkálatok pedig már megkezdődtek.

Nem tudni még, megveszi-e az állam a repteret, de a kormányközeli cégek készen állnak

Ahogyan arról mi is írtunk, a magyar állam is szemet vetett a repülőtérre, amire már ajánlatot is tett: sajtóértesülések szerint 1500 milliárd forintért vinné a légikikötőt. A Bloomberg szerint a magyar állam által felállított befektetési társaság 51 százalékot szerezne a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt.-ben, 49 százalék pedig egy másik, meg nem nevezett repülőtér-üzemeltető társaságé lenne.

The post Építkezés indul a budapesti repülőtér mellett appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés