:

Érdemes mielőbb telepíteni a Windows új frissítését

Érdemes mielőbb telepíteni a Windows új frissítését

Október 10-én a Microsoft menetrendszerűen közzétette a legújabb hibajavításait, és a legújabb csomag nem kevesebb, mint 104 sebezhetőséget foltoz be olyan szoftverek esetében, mint például a Windows vagy az Office. A hibajavítások közül 12 kapott kritikus besorolást, míg három nulladik napi sebezhetőség – utóbbi ugye olyan hiba, amit már azelőtt kihasználtak, hogy létezett volna rá megoldás.

Ezek közül az egyik a Skype for Businessnél tette lehetővé a jogosultságkiterjesztést, a másodikkal helyi támadók lophattak jelszavakat a (hamarosan végleg eltűnő) WordPaden keresztül, végezetül foltozásra került egy olyan hiba is, ami a Windowsokon futó webszerverek ellen segített túlterheléses támadást indítani.

Fontos továbbá, hogy a legújabb frissítés az utolsó a Windows 11 eredeti, 21H1 kódnevű főverziójához, tehát amennyiben valaki még nem telepítette a tavalyi 22H2-t, annak érdemes ezt pótolnia, különben a jövőben nem fog frissülni az operációs rendszere.

Az új csomag érkezését napokon belül jelezni fogja minden Windows rendszer, de ha valaki ezt nem kívánja megvárni, az a Gépház alkalmazás Windows Update menüjében manuálisan is elindíthatja a telepítést.

Kapcsolódó Eltűnik a WordPad a Windowsból Az új operációs rendszerekbe már nem kerül be az egyszerű szövegszerkesztő.

The post Érdemes mielőbb telepíteni a Windows új frissítését first appeared on 24.hu.