:

Tudatos nassolás

Tudatos nassolás

Ki ne tudná, milyen a táplálkozásban kompromisszumot kötni: az egészség miatt lemondani a kedvenceinkről, vagy pont fordítva. Egy svéd márka, úgy tűnik, átvágta a gordiuszi csomót, egy magyar páros pedig felfigyelt a N!CK’S trendi, cukor-, glutén- és pálmaolajmentes édességeire. Lovasné Lénárt Fanni és Lovas Balázs olyan rágcsálnivalókat forgalmaznak, amik a legnagyobb márkákkal is felveszik a versenyt, bűntudatmentes változatban.

A 2016-ban Svédországban született, Niclas Luthman által alapított N!CK’S nassolnivalóit Lovasné Lénárt Fanni és Lovas Balázs hozta be a magyar piacra, akik jó minőségű és jó ízű, mentes élelmiszerek után kutattak világszerte. A kezdődő diabétesszel küzdő svéd alapító megszállottan tanult a táplálkozásról, és szigorú, alacsony szénhidráttartalmú, gyulladáscsökkentő étrendet kezdett követni, amiből hiányzott minden édesség. Az eredetileg mérnök szakmájú Niclas autodidakta módon kitanult élelmiszer-technológiai képességei több ezer kísérlet után pedig igencsak kifizetődtek, ezt a magyar forgalmazó is azonnal érezte. „Az Instagramon találtam rá az akkor még csak három fős startupra. Először a csomagolás, majd a termékleírás tetszett meg. Felvettük velük a kapcsolatot, ők pedig azonnal küldtek nekünk termékmintát” – meséli Lovasné Lénárt Fanni, hogyan lettek a N!CK’S egyik első és Magyarországon kizárólagos forgalmazói. Az akkor még csak néhány termékkel rendelkező cég mára Európa egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszeripari vállalatává vált. Nemcsak Svédországban, hanem az USA-ban is fejlesztik szeletes és táblás csokikból, jégkrémekből, édesítőszerekből és fehérjeszeletekből álló termékpalettájukat. 

Egészséges ÉS finom

Lovas Balázs a márka itthoni bevezetésekor már tíz éve a „mentes” bizniszben dolgozott, 2010 óta saját forgalmazói cégét, a Candy Store Kft.-t vezeti, most már feleségével, Fannival kettesben. „Miután megkóstoltuk a N!CK’S termékeket, egyértelmű volt, hogy valami teljesen mást készítettek, mint a piacon megtalálható többi mentes termék. Nemcsak speciális táplálkozásúaknak készültek, hanem egészséges étrendet követőknek, akik kompromisszummentesen, finom és jó minőségű édességeket szeretnének nassolni” – mondja Balázs.

Az innováció és a minőségi összetevők, a vállalat élelmiszer-technológiai kutatásfejlesztése az, ami megkülönbözteti a márkát a versenytársaktól. A sok esetben olcsó, mesterséges alapanyaggokkal készült mentes ételekkel szemben a N!CK’S kizárólag természetes hozzávalókat tartalmaz.

„Termékeink csak természetes összetevőkkel készülnek, mint a kukorica édes rostjai, nyírfacukor, eritrit, stevia, vagy prebiotikus cikóriagyökér rost, másnéven inulin. A magas rosttartalom miatt a szénhidrátok lassan szívódnak fel, nincsen cukorsokk és gyors éhségérzet” – meséli tovább Balázs, hogy mitől is lesz ínycsiklandozóan finom, édes és mégis egészséges például a földimogyorós karamellás szeletük, a csokis ostya, vagy a fehér csokis epres jégkrém.

Tudatos nassolás? Nem megszokott szófordulat, mégis igaz. A rostokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és egészséges zsírokkal teli termékeket cukorbetegek, lisztérzékenyek, inzulin rezisztenciában szenvedők és ketogén diétázók is fogyaszthatják, de egyre növekszik a vegán édességek sora is. Egyedül a jégkrémek képeznek kivételt a gluténmentesség alól, mivel ezek másik gyárban készülnek, a többi terméktől teljesen külön, így azok nyomokban tartalmazhatnak, ezt fontos megemlíteni. Az egészséges nassolni valóra vágyók egyre több helyen válogathatnak a N!CK’S termékei közül, többek között a Lidl, dm – drogerie markt, Rossmann, Interspar és Kifli.hu „polcain” is, de a kereskedők kínálata a tudatosan étkezőkkel párhuzamosan nő. 

The post Tudatos nassolás appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés