:
Breaking News

Csodára van szüksége a magyar gazdaságnak

Minimális az esélye annak, hogy idén ne essen vissza a magyar gazdaság teljesítménye. A recesszió elkerüléséhez leginkább csodára lenne szükség – véli a szakértő.

A fő probléma továbbra is a belső kereslet hiánya, ezért a recessziót csak úgy lehetne elkerülni, ha a fogyasztás a várakozásoknál gyorsabban felfutna, vagy ha holnap bejelentenék, hogy jönnek az uniós források, és ennek egy részét még az idén el is tudnánk költeni – mondta a Világgazdaságnak Regős Gábor, a Makronóm Intézet szakmai vezetője.

De a szakértő szerint ennek kevés az esélye, ahhoz, hogy idén el tudjuk kerülni a recessziót, leginkább csodára lenne szükség.

Több ebből Egy napot kapott Mark Zuckerberg Így lett piacvezető és jó üzlet az egykori pécsi hobbiprojektből

A nagy nemzetközi cégek sorra vágják vissza hazánkra vonatkozó növekedési előrejelzésüket. A hazai szereplők sem túl optimisták, a kormány idén plusz nullás, tehát stagnálás körüli növekedést jósol, ahogy a jegybank sem zár ki egy enyhe recessziót, mint azt a szeptemberi inflációs jelentésében kiemelte.

A Makronóm Intézet szeptemberi előrejelzésében még az idei év egészére 0,2 százalékos recessziót várt, az azóta beérkezett adatok ezen a képen néhány tized százalékpontot tovább rontottak.

Jövőre jöhet a dinamikus növekedés?

Regős Gábor szerint a következő években is elérhet 4 százalék körüli növekedést a magyar gazdaság, amit egy-egy nagyobb beruházás termőre fordulása is segíthet.

The post Csodára van szüksége a magyar gazdaságnak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés