:

Szupergazdagok: mitől lettek ennyien?

Világszerte egyre többen vannak a legalább 100 millió dolláros vagyonnal rendelkezők. A milliárdosok száma pedig az elmúlt húsz évben drámaian, több mint az ötszörösére nőtt.

A Henley & Partners tanácsadó cég friss tanulmánya szerint idén 28 ezer 420 embernek volt legalább 100 millió dolláros vagyona. Ez 12 százalékos növekedés egy év alatt.

A milliárdosok száma is jelentős: 2600-an vannak, ami ötszörös növekedés 2003-hoz képest.

Több ebből Eladósodott egészségügy: csak készpénzért szállítanak ebbe az intézménybe a szolgáltatók Ezeket a NER-vállalkozásokat támogatja a Szerencsejáték Zrt.

A százmilliomosok számának 20 év alatti drámai növekedése nagyrészt a tartósan alacsony kamatoknak köszönhető, ami növelte a tárgyi eszközök és immateriális javak értékét. A másik ok az Egyesült Államok és Ázsia gazdasági növekedése volt – vélték szakértők. Ezek a tényezők különösen jelentős szerepet játszottak a milliárdosok számának növekedésében is – írja az EconomX.

A legtöbb százmilliós vagyonú személy az Egyesült Államokban élt (38 százalék), a második helyen Kína állt 8 százalékkal, négy százalékkal a harmadik Németország.

A milliárdosok legtöbbje, 69, San Franciscóban és környékén él. A lista második helyén New York áll 62 milliárdossal, illetve 44-44 milliárdos van Los Angelesben és Pekingben.

Európában London vezeti a milliárdosok listáját 36 személlyel.

The post Szupergazdagok: mitől lettek ennyien? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés