:

Péntek 13: Vajon szerencsét hoz majd a duplázáshoz Azahriahnak?

Baukó Attila, művésznevén Azahriah lesz az első magyar előadó, aki önálló koncertet ad a Puskás stadionban 2024. május 25-én. Na és május 26-án is. Ez első ugyanis pár óra alatt teltházas lett. A jegybevétel így elérheti akár a 2 milliárdos álomhatárt is.

Pénteken, október 13-án délelőtt tíz óra tizenhárom perckor indul a jegyértékesítés Baukó Attila, azaz Azahriah, Puskás stadionba tervezett második koncertjének jegyértékesítése, miután az első, 2024. május 25-i koncert órák alatt telt-házas lett. 


„Azahriah duplázik a Puskásban! 95 százalék sold out, több mint 40 000 jegy talált ma gazdára! A második koncert dátuma 2024.05.26., a jegyértékesítés október 13-án 10.13-kor indul” 

– osztotta ugyanis meg még kedden a hírt a Supermanagement, Azahriah menedzsmentje a Facebook-oldalán. A jegyértékesítés kedden 10 óra 10 perckor kezdődött Azahriah 2024. május 25-i koncertjére, ám a rendszer szinte azonnal lefagyott attól az ötvenezer rajongótól, aki azonnal akart belépőt vásárolni. Néhány órával később Azahriah menedzsmentje tudatta a fejleményeket, azaz hogy a 21 éves énekes pedig májusban még egyszer fellép a legnagyobb, koncerteken 48-50 ezer férőhelyes Puskás stadionban.

A jegyek a jövő évi fellépésre 9900 és 99 ezer forint közötti összegbe kerülnek.

A hatalmas érdeklődés még annak fényében is meglepő, hogy Azahriah számít jelenleg a legnépszerűbb magyar előadónak, aki a Budapest Park után a Sziget Nagyszínpadot, majd a Papp László Budapest Sportarénát is megtöltötte.  YouTube-megtekintései átlépték a 351 milliót, a Spotifyon havonta nagyjából 25 milliószor, hetente 5,8 milliószor játsszák le a számait.

Őrült sikerek, komoly produkciós költségek

Már tavasszal is megírtuk a Forbes őt és csapatát bemutató cikkében, hogy Azahriah minden idők legfiatalabb magyar énekese, akinek a Budapest Arénában sikerült a sold out. Két év koncertezés se kellett, hogy eljusson erre a szintre, de az Arénás szervezésről is szóló cikkünkből az is kiderült, hogy milyen a siker pénzügyi háttere. A március 10-én megtartott Aréna-koncertje január elejére telt házas lett, és körülbelül 40–50 millió forintba került a technikai kivitelezése, valamint a produkciós díja, így a jegybevétel végül százmillió forint felett alakult. Az arénás koncert óta az Azahriah-produkció listaára is megugrott egymillió forinttal, jelenleg 7 és fél millió forint, ami abszolút felső kategóriának számít itthon.

A gyakorlatban ez fix árazásnál (városnapokon, fesztiválkoncerteknél stb.) 5–8 millió forint között alakul per fellépés, headliner koncerteknél pedig (klubbulik, Budapest Park, Aréna stb.), ahol jegybevétel alapú díjazásra törekszik a menedzsment, akár ennek a három–négyszeresét is megkaphatják. Amit aztán rendre el is költenek a színpadi extrákra. Most a Blikk arról írt, hogy nagyjából 300 millió forintot kaszálhat duplakoncertje után Azahriah, hiszen a stadion kapacitása koncerthelyszínként 50 ezer fő, ami – átlagosan 20 ezer forintos jegyárral számolva, hiszen 9900-től 69 ezer forintig terjednek a jegyárak – 2 milliárd forintos jegybevételt jelent majd.

Azahriah egyébként novemberben egy tízállomásos európai turnéra indul, és ezeknek a koncerteknek egy részére már korábban minden jegy elkelt.

The post Péntek 13: Vajon szerencsét hoz majd a duplázáshoz Azahriahnak? appeared first on Forbes.hu.