:

Minden akadály elhárult az Activision felvásárlása elől

Minden akadály elhárult az Activision felvásárlása elől

Már több mint másfél éve húzódik a történelem legnagyobb videójátékos felvásárlásának az ügye, melynek részeként a Microsoft 69 milliárd dollárért megvenné a Call of Duty-t és a World of Warcraftot fejlesztő Activision Blizzard kiadót. Ez idő alatt több ország versenyhatósága és trösztellenes bizottsága jelezte, hogy az ügylet problémás, az utóbbi hónapokban azonban komoly fordulat állt be az akvizícióban.

A brit kormány áprilisban még úgy nyilatkozott, hogy meghiúsítják az üzletet. Ezzel nem sokkal később szembement az Európai Unió, így a szövetség döntéshozói jóváhagyták a felvásárlást. A brit kormány elmondása szerint azonban a Microsoft augusztusban olyan engedményt tett, amely újragondolásra késztette a brit versenyhatóság (CMA) döntéshozóit – olvasható a brit kormány honlapján.

Eszerint a Microsoft helyett az Ubisoft vásárolná meg az Activision felhős játékjogait. Ez a megállapodás az Activision összes, 15 éven belül megjelenő PC-s és konzolos játékának felhőalapú streaming-jogait tartalmazná.

Augusztusban tehát elkezdődött az újbóli egyeztetés a CMA-n belül, a vizsgálat pedig október 13-án lezárult, melynek eredményeként jóváhagyták az akvizíciót.

Az új megállapodás a CMA szerint megakadályozza, hogy a Microsoft monopóliumot alakítson ki az egyre népszerűbb, felhőalapú játékos piacon, így pedig megóvja a versenyképes árakat és szolgáltatásokat az ügyfelek számára.

A megállapodás lehetővé teszi az Ubisoft számára, hogy az Activision tartalmát bármilyen üzleti modellben kínálhassa, beleértve a többjátékos előfizetési szolgáltatásokat is. A megállapodás részeként végül nemcsak Windows operációs rendszerű gépeken lehet majd hozzáférni Activision-tartalmakhoz.

The post Minden akadály elhárult az Activision felvásárlása elől first appeared on 24.hu.