:

Ilyen hamar letettük? Máris visszaesett a fogyasztás

Bár az eddigi kutatások szerint a 700-800 forintos üzemanyagár lesz a lélektani határ, amikortól tömegesen rakják le a legelszántabb autósok is a kocsit és ülnek át tömegközlekedési eszközökre. Úgy tűnik, már most jelentősen visszaesett az üzemanyag-fogyasztás.

Az első három negyedévben már megmutatkozott a visszaesés. Átlagosan 17,7 százalékkal csökkent az üzemanyagfogyasztás a Magyar Ásványolaj Szövetség szerint 2022 azonos időszakához képest – írja az EconomX.

Több ebből Ennyivel drágult az édes élet, csúcson a cukorár Hogy lophatnak el valakitől 17 millió forintot a Wise számlájáról? És hogy tudja visszaszerezni? Egy eset, ahol végre happy end van

Részletezve:

11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin21,1 százalékkal kevesebb gázolaj

fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában.

A teljes fogyasztás az első kilenc hónapban 2932 millió liter volt.

Több mint 1152 millió liter motorbenzint és 1779 millió liter dízel üzemanyagot tankoltak a járművekbe január-szeptemberben a MÁSZ-tagvállalatok összesített értékesítési adatai alapján.

Az üzemanyagokon belül

a prémium motorbenzinből 182 millió liter fogyott, 31,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban,a 95-ös motorbenzinből 970,5 millió litert tankoltak az autósok, 16,9 százalékkal kevesebbet, mint az előző év hasonló időszakában,a prémium dízel fogyasztása 125,2 millió liter volt az első három negyedévben, ami 12,4 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest,a nem prémium gázolaj eladása 1654 millió liter volt, ez 21,7 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest.

The post Ilyen hamar letettük? Máris visszaesett a fogyasztás appeared first on Forbes.hu.