:

Már Magyarországon vannak a BYD kínai villanyautói: ennyiért lehet megvenni

Már Magyarországon vannak a BYD kínai villanyautói: ennyiért lehet megvenni

Buszgyárat már telepítettek Magyarországra, akkumulátorgyárat nem. De az autókereskedések gombamód szaporodhatnak a következő években.

A kelet-közép-európai régióban elsőként Magyarországon dobja piacra tisztán elektromos autóit a BYD. Dél-Pesten a Wallis Motor, Észak-Budán pedig a Duna Autó bemutatótermeiben lehet megnézni az új járműveket. Európában már 18 országban lehet kapni a BYD autóit.

Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Magyarországra érkeznek a Teslát is lepipáló kínai elektromos autók
Üzlet Forbes 7 perc olvasás
Kína is ott figyel Elon Musk mögött az év tech üzletében?

A márkanév onnan lehet ismerős, hogy 2017 óta Komáromban gyártanak elektromos buszokat. Fóton akkumulátor-gyárat akartak építeni, ám ez nem sikerült.

Autókereskedésekből viszont hirtelen sokat nyitnának: a BYD két éven belül egy legalább 20 kereskedésből álló hálózatot tervez építeni Magyarországon. A cég emellett országos szervizhálózatot is kiépítene, és 24 órás segélyszolgálatot üzemeltet.

Előzik a Teslát

Magyarországon háromféle BYD elektromos autót lehet kapni az első körben. A legolcsóbb 11 millió forintba, a legdrágább több mint 18 millió forintba kerül – írja a Hvg.

A BYD közel harminc év alatt Kína egyik legnagyobb vállalatává nőtte ki magát. Gyártanak mobiltelefon-akkumulátorokat, buszokat, vonatokat és villástargoncákat is. A plug-in hybrid autókkal együtt már több autót adnak el, mint a Tesla. Tavaly is jó évet zártak: 93 százalékkal sikerült növelniük az eladást az előző évhez viszonyítva, közel 7 millió járművet adtak el.

The post Már Magyarországon vannak a BYD kínai villanyautói: ennyiért lehet megvenni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés