:

Lecsapott a jegybank Tiborcz és Jellinek biztosítójára

Lecsapott a jegybank Tiborcz és Jellinek biztosítójára

15 millió forint büntetést kell fizetnie a Wáberer Biztosítónak, mert nem a szabályoknak megfelelően működtek, és nem is biztonságosan.

15 millió forintra büntette a Wáberer Biztosítót a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – írja a Hvg. A kárrendezés és az informatikai biztonság terén a jegybank több jogszabálysértést is feltárt.

Pénz Zsiborás Gergő 2 perc olvasás
Tiborcz kivásárolja az alapítót, még nagyobbat harap ki a Waberer’s-ből
Üzlet Zsiborás Gergő 1 perc olvasás
Így fizet a Waberer’s – biztosítási pótadót!

A biztosító többször sem adott időben értesítést a díjhátralékról, vagy a szerződés megszűnéséről a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) esetén. A károsultak nem mindenkor kaptak határidőben kellően megindokolt kártérítési javaslatot, vagy választ a kártérítési igényükre.

A szóbeli ügyfélpanaszokat sem rögzítették megfelelően, néhány panaszt pedig nem válaszoltak meg teljeskörűen. A panasz elutasításakor pedig nem minden esetben tájékoztatták az ügyfeleket a jogorvoslati lehetőségekről. Az informatikai rendszer sem volt rendben: hiányzott a megfelelő vírusvédelem. A jegybank szerint a Wáberernél talált problémák az egész magyar kgfb-piacra kihathatnak.

A Wáberer Biztosítóban február óta fokozatosan háttérbe szorult a több mint 130 milliárd forintos vagyonnal rendelkező Wáberer György. A jelenlegi többségi tulajdonos Tiborcz István – aki más Wáberer-érdekeltségbe is bevásárolta magát – mellette pedig Jellinek Dánielnek van kisebbségi tulajdonrésze.

The post Lecsapott a jegybank Tiborcz és Jellinek biztosítójára appeared first on Forbes.hu.