:

Fontos lépést tett a kormány a Budapest Airport megvásárlása felé

Fontos lépést tett a kormány a Budapest Airport megvásárlása felé

A kormány az új tervezet szerint a repülőtér működtetését engedné át állami érdekeltségbe tartozó gazdasági társaság számára.

Feltöltötte oldalára a kormány a légi közlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvényt módosító tervezetet, amely szerint az állam tulajdonában lévő nemzetközi kereskedelmi repülőtér működtetése átengedhető állam alá tartozó gazdasági társaság számára, vette észre a hvg.hu. A törvénymódosítás a vásárlás előkészülete lehet.

Ennek értelmében a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény rendelkezéseit nem kell alkalmazni, amennyiben az állam tulajdonában lévő repülőtér működtetését állami befolyás alatt álló gazdasági társaság végzi. A javaslatot társadalmi egyeztetésre bocsátották.

Nem tudni még, megveszi-e az állam a repteret, de a kormányközeli cégek készen állnak

Szeptember közepén jöttek a hírek, hogy a kormány a Budapest Airport visszavásárlását egy francia céggel, a Vinci Airports-szal közösen képzelné el. Ahogyan arról mi is írtunk, a Bloomberg értesülései szerint legalább 4 milliárd euróba kerülne a kormánynak ez a vásárlás, a tárgyalásokat vezető Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint azonban el kellene adni néhány dolgot, ahhoz, hogy létrejöjjön az adásvétel.

The post Fontos lépést tett a kormány a Budapest Airport megvásárlása felé appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés